Τηγανίτες με ανθότυρο και αλμυρή σως μελιού

1717

Γράφει η Μιράντα Παπαδοπούλου

Υλικά
500 γρ. ανθότυρο
1 αυγό
½ κούπα ζάχαρη
1 ½ κούπα αλεύρι + ½ κούπα για το αλεύρωμα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
λάδι για το τηγάνισμα
3 κ.σ. μέλι
½ κ.γ. ανθό αλατιού
1 κ.γ. χλιαρό νερό

Eκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο με το αυγό, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την βανίλια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι.

Παίρνουμε μία κουταλιά της σούπας από το μίγμα και την ρίχνουμε σε ένα πιάτο με αλεύρι.

Την αλευρώνουμε καλά για να μην κολλάει στα χέρια μας και σχηματίζουμε μια τηγανίτα.

Μόλις τις πλάσουμε όλες, τις βάζουμε στο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.

Ανακατεύουμε το μέλι με το χλιαρό νερό, τον ανθό αλατιού και περιχύνουμε με αυτό τις ζεστές τηγανίτες.

Καλή Επιτυχία!