Θρίλερ με την αεροπειρατεία στην Κύπρο

722

Σύγχυση και σειρά ανατροπών στην υπόθεση της αεροπειρατείας στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.. Ενώ και ο κύπριος πρόεδρος είχε πει ότι όλα έγιναν για μια γυναίκα και ότι ο αεροπειρατής δεν είναι τρομοκράτης, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αεροπειρατεία είχε πολιτικά κίνητρα.

Στην επιστολή του ο αεροπειρατής φέρεται να ζητεί να επικοινωνήσει με αξιωματούχους της ΕΕ. Αίτημά του, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, είναι η απελευθέρωση συγκεκριμένων γυναικών από φυλακές της Αιγύπτου.

Αυτή την ώρα παραμένουν επτά άνθρωποι, τρεις επιβάτες και τέσσερα μέλη πληρώματος, με τις αρμόδιες αρχές να αρνούνται να δώσουν στοιχεία για τις εθνικότητες των επιβαινόντων.

΄Οσον αφορά στο αν ο αεροπειρατής είναι οπλισμένος ή όχι, οι πληροφορίες δεν τον θέλουν να φέρει όπλο, ωστόσο, κατά δήλωσή του φέρει πάνω του ζώνη με εκρηκτικά. Ο ίδιος απειλεί να τα ενεργοποιήσει, γι αυτό και οι κυπριακές αρχές δεν έχουν προβεί σε οποιαδήποτε επιχείρηση εντός τους αεροσκάφους.

Σύγχιση επικρατεί και για την ταυτότητα του δράστη, αφού αρχικά είχε αναφερθεί ότι Ιμπρχήμ Σαμάχα, καθηγητής κτηνιατρικής. Ωστόσο, αυτό διαψεύστηκε, αφού ο ίδιος ο Σαμάχα βγήκε και είπε ότι είναι απλά επιβάτης του αεροσκάφους και ότι, μάλιστα, έχει ήδη αποβιβστεί. Oπως μεταδίδει το ΡΙΚ ο αεροπειρατής είναι ο 59χρονος Σείφ Ελ Ντιν Μουστάφα, πρώην αξιωματικός του Αιγυπτιακού στρατού.

Πληροφορίες από τις αρχές ασφαλείας της Κύπρου κάνουν λόγο για σχέδιο επέμβασης στο αεροσκάφος της Egypt Air .Γι αυτό το λόγο ζήτησαν από τα τηλεοπτικά κανάλια να αποσύρουν σταδιακά τις κάμερες και να διακόψουν τις ζωντανές συνδέσεις.

Σύμφωνα με μήνυμα της Egypt Air στο Twitter, μετά από διαπραγματεύσεις ο αεροπειρατής απελευθέρωσε όλους τους επιβαίνοντες με εξαίρεση το 7μελές πλήρωμα και τέσσερις μη αιγύπτιους επιβάτες. Μεταξύ όσων απελευθερώθηκαν είναι και δύο Μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Ιωαννουπόλεως Δαμασκηνός και Μιτρίας Νικόδημος.