Θρήνος για το 9χρονο αγόρι που ανασύρθηκε νεκρό από το φαράγγι του Βουραϊκού

1040

Τραγικό τέλος είχαν οι έρευνες της ΕΜΑΚ στην Αχαΐα για τον εντοπισμό εννιάχρονου αγοριού, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής. Το παιδί εντοπίστηκε νεκρό και οι πυροσβέστες προχώρησαν στη διαδικασία ανάσυρσής του το βράδυ της Κυριακής.

Ο 9χρονος έκανε πεζοπορία με τους γονείς του στο φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού, όταν, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, εξαφανίστηκε, στη θέση Σιφώνι, περίπου στο 7ο-8ο χλμ της τοπικής σιδηροδρομικής γραμμής. Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, οι γονείς του είπαν  ότι το αγόρι έπεσε από γέφυρα.

Στην περιοχή έσπευσαν 10 πυροσβέστες από το Αίγιο με τρία οχήματα, πέντε άντρες της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα και διασώστες από το τοπικό παράρτημα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ενώ στο φαράγγι μετέβησαν επίσης δύτες και αναρριχητές από την 1η ΕΜΑΚ.

Ο πατέρας του 9χρονου Βασίλη δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που συνέβη και μονολογούσε: «Είμαι ένας ανίκανος πατέρας. Έχασα το παιδί μου, πάρτε μου την επιμέλεια των παιδιών μου…».

Το σημείο όπου ο 9χρονος Βασίλης έχασε την ισορροπία του και βρέθηκε στο κενό, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο Βουραϊκό σε βάθος 15 μέτρων, θεωρείται το ποιο δύσκολο του περάσματος αλλά και του ποταμού. Η γέφυρα έχει στηθαία, με εξαίρεση ένα μικρό άνοιγμα το οποίο είναι έτσι διαμορφωμένο για να περνάει από εκεί αν χρειαστεί ο ελεγκτής . Ακριβώς κάτω από τη γέφυρα περνάνε με μεγάλη ορμή τα νερά του Βουραϊκού, τα οποία σε εκείνο το σημείο σχηματίζουν μιας απίστευτης ισχύς δίνη, που ακόμα και ο πιο εκπαιδευμένος σε θαλάσσια σπορ είναι αδύνατο να την προσεγγίσει εάν δεν είναι δεμένος και δεν έχει την υποστήριξη και άλλων ατόμων. Από το σημείο αυτό και μετά τα νερά του Βουραϊκού «χάνονται» και εμφανίζονται ξανά σε ένα άνοιγμα σε απόσταση 100 μέτρων.