Τι κάνουν οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι πριν κοιμηθούν;

1049

To να βλέπετε το σειρά ή να παίζετε με το κινητό σας μέχρι να σας πάρει ο ύπνος δεν είναι η καλύτερη ιδέα για να αποδώσετε σωστά την επόμενη μέρα στη δουλειά σας, σύμφωνα με έρευνες. Τι θα ήταν καλύτερη ιδέα; Να αντιγράψετε κάποιες από τις συνήθειες που υιοθετούν οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι πριν πέσουν για ύπνο. 

Δεν έχουν καμία επαφή με την τεχνολογία
Μπορεί όλη τη μέρα να είναι online και να παρακολουθούν στενά το κινητό τους, μία ώρα όμως πριν ξαπλώσουν αποσυνδέονται από κινητό, tablet, υπολογιστή και τηλεόραση. Έτσι το μυαλό τους χαλαρώνει και όταν ξαπλώσουν αποκοιμιούνται ευκολότερα και ξεκουράζονται πραγματικά. 

Διαβάζουν ένα βιβλίο
Το έκανε ο Obama Barack, αν όμως διαβάσετε τις βιογραφίες επιτυχημένων επιχειρηματιών θα διαπιστώσετε πως το διάβασμα –βιβλίων, εφημερίδων, ειδικών περιοδικών- είναι μια από τις καθημερινές, χαλαρωτικές τους συνήθειες πριν τον ύπνο. Εκτός βέβαια από τη χαλάρωση, το “ταξίδι” μέσα στα βιβλία και η ενημέρωση από εφημερίδες και έγκυρα έντυπα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να διευρυνθεί  η σκέψη μας και να είμαστε πάντα ενημερωμένοι σε  βάθος για τα θέματα που μας ενδιαφέρουν. 

Αναλύουν την ημέρα τους
Πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι θεωρούν πως αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας. Τι σημαίνει; Πως πριν πέσετε για ύπνο θα πρέπει να αναλογιστείτε όσα συνέβησαν στη διάρκεια της ημέρας, ποια από αυτά θα κάνατε διαφορετικά, για ποια νιώθετε ευγνωμοσύνη και τι ακριβώς θέλετε να επιτύχετε την επόμενη μέρα. Μια μέρα που δεν έχει αναλυθεί, είναι μια χαμένη ημέρα, υποστηρίζουν οι life coaches.

Κάνουν διαλογισμό
Το άγχος και οι πολλές σκέψεις είναι συνηθισμένοι “σύντροφοι” των επιτυχημένων ανθρώπων. Γι’ αυτό πολλοί από αυτούς έχουν συμπεριλάβει στη ζωή τους το διαλογισμό και υποστηρίζουν πως η καλύτερη ώρα για να τον εξασκήσουν είναι πριν τον ύπνο. 

Κοιμούνται την ίδια ώρα κάθε βράδυ
Εκτός από τις περιπτώσεις όπου έχετε κάποιες υποχρεώσεις ή μια εκδήλωση, όλες τις άλλες μέρες οι επιτυχημένοι άνθρωποι κοιμούνται μια σταθερή ώρα. Επιπλέον, το ξυπνητήρι τους είναι ρυθμισμένο σε μια συγκεκριμένη ώρα κάθε πρωί ώστε να ξεκινάνε δυναμικά τη μέρα τους, με καθαρό μυαλό. 

πηγή:capital