Τι ψάχνουν οι αρχές στο μοιραίο αυτοκίνητο του εκδότη Μαυρίκου. Πως εξηγούν τη διαρροή καυσίμου

979

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται στοιχεία και υλικά από την Πόρσε του Παναγιώτη Μαυρίκου, που απανθρακώθηκε την περασμένη Πέμπτης στην Αττική οδό. Και αυτό διότι εκφράζονται υπόνοιες ότι ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» , υπόδικος για υποθέσεις εκβιασμών,δεν έπεσε θύμα τροχαίου δυστυχήματος, αλλά εγκληματικής ενέργειας.

Αυτοψία στο σημείο της Αττικής Οδού όπου έπιασε φωτιά το αυτοκίνητο του Παναγιώτη Μαυρίκου θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή, στις 8 το πρωί, εμπειρογνώμονες της οικογένειας, όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο συνήγορός τους Αλέξης Κούγιας. Οι εμπειρογνώμονες της οικογένειας θα αναζητήσουν ίχνη καυσίμου στην άσφαλτο, εκατοντάδες μέτρα πριν φτάσει το όχημα στο σημείο της ανάφλεξης, θα εξετάσουν και το τσιμεντένιο τοιχίο, αλλά και πώς έπιασε τόσο γρήγορα φωτιά το πολυτελές όχημα που είχε υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας.

Η διενέργεια της αυτοψίας θα διενεργηθεί, διότι οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας δεν είχαν τη δυνατότητα να παρευρεθούν κατά την αυτοψία που διεξήχθη από το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών.

Ο κ. Κούγιας έκανε λόγο για σειρά «περίεργων συμπτώσεων» όσον αφορά τη φωτιά που ξέσπασε στο αμάξι του 42χρονου εκδότη. «Πρώτα επιβραδύνει, μετά κινείται στην αριστερή λωρίδα, υπάρχει διαρροή και μετά πιάνει φωτιά, οι συμπτώσεις προκαλούν προβληματισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, κάλεσε τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη να αποσαφηνίσει τι εννοούσε όταν είπε για τον εκδότη «τον έκαψαν για να μη τους κάψει» και εκτίμησε ότι θα κληθεί να διευκρινίσει γιατί το είπε.

Εκτός της αυτοψίας, τη Δευτέρα οι εμπειρογνώμονες θα εξετάσουν από κοινού το αυτοκίνητο οι πραγματογνώμονες του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών και οι τεχνικοί σύμβουλοι σύμβουλοι της οικογένειας. Το πόρισμα που θα εξαχθεί αναμένεται σε περίπου 15 ημέρες.

Πάντως, μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές δεν έχουν εντοπίσει σημάδια δολιοφθοράς, είτε με εμπρηστικό ή με εκρηκτικό μηχανισμό, αλλά εξετάζουν αν υπάρχουν ίχνη εύφλεκτου υγρού στο αμάξωμα. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν διαρροή καύσιμων στο αυτοκίνητο του Μαυρίκου, λίγο πριν τυλιχθεί στις φλόγες, εξετάζοντας τα πλάνα του βίντεο από τις κάμερες ασφάλειας της Αττικής Οδού.