Τι σημαίνουν τα «παγωμένα χέρια» για την υγεία μας!

1172

Όταν οι θερμοκρασίες πέσουν κατακόρυφα & το κρύο γίνει έντονο και γενικότερα επικρατεί στην ατμόσφαιρα πολικό (σιβηρικό) ψύχος… ένα από τα πρώτα σημεία του σώματος που παγώνουν είναι τα άκρα.

Αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό, καθώς μεγαλύτερη ροή αίματος κατευθύνεται στα ζωτικά όργανα… δηλαδή την καρδιά, τον εγκέφαλο & τους πνεύμονες, ενώ η ροή αίματος στα χέρια & τα πόδια μειώνεται.

2-gantia

Δείτε, ωστόσο – τρεις παθήσεις  – που αφορούν στα παγωμένα χέρια & τους κινδύνους που εγκυμονούν για την υγεία μας…

  • Υποθυρεοειδισμός

    Ο θυρεοειδής αδένας είναι ο «θερμοστάτης» του οργανισμού, οπότε οι διαταραχές του θυρεοειδούς μπορεί να προξενήσουν πτώση της θερμοκρασίας στα άκρα.

  • Αναιμία

    εκδηλώνεται όταν τα επίπεδα «ερυθρών αιμοσφαιρίων ή αιμοσφαιρίνης» στο αίμα πέσουν κάτι το οποίο συνεπάγεται… μειωμένη παροχή οξυγόνου στα διάφορα μέρη του σώματος & αυτό μπορεί να οδηγήσει στην τοπική πτώση της θερμοκρασίας των άνω άκρων και συγκεκριμένα των δαχτύλων.

  • Υπόταση

    Όταν η «αρτηριακή πίεση» είναι χαμηλή… τα αιμοφόρα αγγεία κατευθύνουν το αίμα προς τα ζωτικά όργανα με αποτέλεσμα τη μη επαρκή αιμάτωση των άκρων. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν εκδηλώσετε τα τυπικά συμπτώματα της υπότασης, όπως: ζαλάδες, θολή όραση, κόπωση, ναυτία, αδυναμία και πνευματική σύγχυση.