Τιμάμε την Παγκόσμια Μέρα Ζυμαρικών!

1450

Γράφει η Κατερίνα Μαθιουδάκη

Παγκόσμια Μέρα Ζυμαρικών η 25η Οκτωβρίου κάθε έτους!

Μια μέρα που δεν γιορτάζουν μόνο οι Ιταλοί αλλά σίγουρα και οι Έλληνες, που τα γεύονται ουκ ολίγες φορές, σε άπειρες παρασκευές, με χίλιους δυο τρόπους! Να μια ευκαιρία λοιπόν να τιμήσεις, όπως της αρμόζει, τη σημερινή μέρα με μια εύκολη, γρήγορη και συνάμα απολαυστική συνταγή, που θα σε βγάλει από τη ρουτίνα της γεύσης και θα ικανοποιήσει στο έπακρο τον ουρανίσκο σου!

Κοχύλια με κρεμώδη σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα

Υλικά
⦁ 1 πακέτο κοχύλια
⦁ 1 κ.γ αλάτι
⦁ 2 κ.σ ελαιόλαδο
⦁ 1/2 κ.σ βούτυρο
⦁ 1 κούπα ώριμα ντοματίνια, κομμένα στα δύο
⦁ 1 κ.σ σάλτσα ντομάτας
⦁ 1/4 κούπας γάλα
⦁ 3 μπαλίτσες από μοτσαρέλα
⦁ φρέσκα φύλλα βασσιλικού
⦁ φρέσκα φύλλα μέντας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα κοχύλια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
2. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μέτρια θερμοκρασία.
3. Σωτάρουμε τα ντοματίνια και ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας μέσα στο λάδι.
4. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
5. Μεταφέρουμε τα βρασμένα κοχύλια με μια κουτάλα στη κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακινούμε ελαφρά.
6. Αμέσως μετά, προσθέτουμε τις μπαλίτσες μοτσαρέλας και το βούτυρο και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα. Tα αφήνουμε να λιώσουν μέσα στη κατσαρόλα για περίπου δύο λεπτά.
7. Τέλος, προσθέτουμε τα φύλλα βασσιλικού και ανακατεύουμε για να δέσουν μαζί όλα τα υλικά.
8. Γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα μέντας και σερβίρουμε τα κοχύλια μας ζεστά.

Καλή Επιτυχία!