To Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ: “Νύχτες Τρόμου” έρχεται για τρίτη χρονιά

1226

Horrorant Film Festival “FRIGHT NIGHTS”

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών τρόμου, HorrorantFilmFestival – “ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ” αποτελεί πια σημαντικό γεγονός στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, και ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ στην Ελλάδα.

Για 3η συνεχή χρονιά, οι ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ υπόσχονται μεγάλες συγκινήσεις, events και πολλές εκπλήξεις.

Ο θεσμός που από την πρώτη κιόλας χρονιά έγινε το talk of thetown των φίλων του σινεμά, θα ταξιδέψει και πάλι σε ολόκληρη τη χώρα, αρχής γενομένης από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από 12 – 18 Μαΐου στην Αθήνα στους κινηματογράφους ΙΝΤΕΑΛ και ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ

και από 19 – 25 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη στους κινηματογράφους ΒΑΚΟΥΡΑ 1 και 2.

Καθημερινά θα προβάλλονται 6 έως και 8 ταινίες μεγάλου μήκους, μαζί με πολλές ελληνικές και ξένες ταινίες μικρού μήκους.

Στόχος του HorrorantFilmFestival ‘ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ’ είναι να γίνει ένα από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του είδους στην Ευρώπη και έχει ήδη τραβήξει τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας

Όπως και πέρυσι, το πρόγραμμα είναι και πάλι εμπλουτισμένο με θεματικά αφιερώματα, πρεμιέρες και άλλα events.

Πιο συγκεκριμένα:

Αφιέρωμα στα Θρυλικά Β-movies της Δεκαετίας του ‘50

Μπορεί τα Drive-In να έπαψαν να υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, αλλά η αύρα τους θα αναβιώσει ξανά στις αίθουσες. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μερικά από τα πιο σημαντικά sci-fihorror των 50’s που έγραψαν ιστορία θα προβληθούν σε εξαιρετική εικόνα και ήχο!

Αφιέρωμα στον Ισπανικό Τρόμο

AlejandroAmenabar, NachoVigalondo, Alex de laIglesia, PacoPlaza, GuillermodelToro και άλλοι δημιουργοί που σημάδεψαν την Ισπανική κινηματογραφική ιστορία και έκαναν τον τρόμο, το κύριο κινηματογραφικό είδος στην Ισπανία!

Διαγωνιστικό Μεγάλου Μήκους

Το φεστιβάλ ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ γεννήθηκε εξ αρχής για να φέρει στις ελληνικές αίθουσες μερικές από τις σημαντικότερες καινούργιες παραγωγές ταινιών τρόμου από ολόκληρο τον κόσμο.

Το διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ αποτελείται από πολλές ταινίες παραγωγής 2015-2016, πολλές εξ αυτών σε πρώτη Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Πρεμιέρα!

Διαγωνιστικό Μικρού Μήκους

Φυσικά δεν θα λείψουν και οι δεκάδες ταινίες μικρού μήκους, που θα προβάλλονται πριν την κυρίως ταινία.

20 και πλέον ολοκαίνουργια shorts από όλο τον κόσμο, σε μια απολαυστική πρόγευση πριν το κυρίως πρόγραμμα.

Διαγωνιστικό  Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους

H ελληνική παραγωγή θα έχει και φέτος ενεργή συμμετοχή, με 8 ελληνικές ταινίες μικρού μήκους, όπου θα παραβρεθούν οι συντελεστές και το cast για να τα παρουσιάσουν και να απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού μετά τη προβολή.

Πέρα από τους έλληνες δημιουργούς που θα παρουσιάσουν τις ταινίες τους, στο HorrorantFilmFestival “FRIGHT NIGHTS” θα βρίσκονται και άλλοι επίσημοι καλεσμένοι από το εξωτερικό.

Special Events

Την 3η χρονιά, στο φεστιβάλ θα συμβούν και άλλα ωραία πράγματα:

4 συγγραφείς θα μιλήσουν σε μια παρουσίαση με θέμα “Η λογοτεχνία τρόμου στην Ελλάδα, η σύνδεση με τον κινηματογράφο”.Θα ακολουθήσουν κληρώσεις όπου θα μοιραστούν βιβλία των συγγραφέων σχετικά με τον τρόμο και το σινεμά.

Η κριτική μας επιτροπή αποτελείται από σημαντικούς και έμπειρους ανθρώπους του χώρου, όπως ο Δημήτρης Κολιοδήμος, ο Αλέξανδρος – Ρωμανός Λιζάρδος, ο Βασίλης Γιαννάκης,  ο Χρήστος Μουρούκης, ενώ το πέμπτο μέλος-έκπληξη θα ανακοινωθεί σε λίγες μέρες.

Η κριτική επιτροπή θα απονείμει τα ακόλουθα βραβεία:

Features

Horrorant Award to Best Film

Horrorant Award to Best Director

Horrorant Award to Best Screenplay

Horrorant Award to Best Male Acting

Horrorant Award to Best Female Acting

Horrorant Award to Best Cinematography

Horrorant Award to Best Special Effects

Shorts

Horrorant Award to the Best Greek Short Film

Horrorant Award to the Best International Short Film

 

ΤοHorrorantFilmFestival “FRIGHTNIGHTS” διοργανώνεται από το κινηματογραφικό δίκτυο FilmBoy (το κινηματογραφικό sitewww.filmboy.gr, το θεματικό sitewww.horrorant.com και την εταιρεία διανομής FilmBoyPictures) και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ισπανικής Πρεσβείας.

 

Τα εισιτήρια είναι σε προσιτές τιμές: Απλό 6 ευρώ, Ημερήσιο 10 ευρώ, FullPass50 ευρώ