Το διπλό “χτύπημα” για την Αθηνά Ωνάση

1507

Ο καινούργιος χρόνος βρήκε για μία ακόμη φορά τη «χρυσή» κληρονόμο σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λοιπόν» ο καινούργιος χρόνος βρήκε για μία ακόμη φορά τη «χρυσή» κληρονόμο σε κακή ψυχολογική κατάσταση. «Καταρρακωμένη» όπως έγραφαν χαρακτηριστικά μεγάλα sites της Λατινικής Αμερικής.

Ο ένας λόγος είναι ότι ο πρώην σύζυγός της, Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτο, μετά την έκδοση του συναινετικού διαζυγίου, αρραβωνιάστηκε την Ντενίζ Σεβέρο. Σύμφωνα με τα πορτογαλικά ΜΜΕ, ο Αλβάρο θα παντρευτεί την αγαπημένη του στην Πορτογαλία τους επόμενους μήνες.

Ομως, πέρα από τα προσωπικά της προβλήματα, η Ωνάση έχει να αντιμετωπίσει και την ασθένεια ενός αγαπημένου αλόγου της, το οποίο είναι μεγάλο σε ηλικία και πάσχει από μυασθένεια. Οι γιατροί καταβάλουν συνεχείς προσπάθειες, ώστε να μη μείνει παράλυτο. Με το συγκεκριμένο άλογο η Αθηνά έχει κατακτήσει πολλές νίκες. Επιπλέον, όλοι γνωρίζουν πως η Αθηνά συνδέεται συναισθηματικά με τα άλογά της.

Η «χρυσή» κληρονόμος είναι τελείως αντίθετη στη λογική που επικρατεί στα μεγάλα ιπποφορβεία παγκοσμίως «Σκοτώνουν τα άλογα πριν γεράσουν». Και για αυτό το λόγο έχει ήδη δαπανήσει αρκετές χιλιάδες δολάρια προκειμένου το γέρικο άλογο να παραμείνει στη ζωή.

Τώρα, οι εκπαιδευτές προσπαθούν να την πείσουν να προχωρήσει σε ευθανασία του ζώου, ωστόσο εκείνη μέχρι στιγμής είναι ανένδοτη και το μόνο που ζητά από τους κτηνιάτρους είναι να κάνουν ό,τι είναι δυνατό προκειμένου το άλογο να μην υποφέρει.