Το δράμα των συγγενών με τους αγνοούμενους -Τέταρτη ημέρα από την καταστροφή στο Μάτι

1103

Mπήκαμε στην τέταρτη ημέρα από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και κανείς από το κράτος δεν είναι σε θέση να δώσει επίσημη λίστα με τους ανθρώπους που αγνοούνται.

Οι συγγενείς των αγνοούμενων αυτές τις ημέρες σπεύδουν με δική τους πρωτοβουλία στα νοσοκομεία που έχει γίνει γνωστό ότι έχουν μεταφερθεί τραυματίες για να αναζητήσουν τους δικούς τους ανθρώπους. Μάλιστα όταν δεν τους εντοπίζουν εκεί παίρνουν τη δύσκολη απόφαση να πάνε στο νεκροτομείο στο Γουδί προκειμένου να δώσουν δείγμα DNA για να γίνει ταυτοποίηση με τις σορούς των θυμάτων που δεν έχουν ακόμα αναγνωριστεί.

Η καταστρεπτική φωτιά πήρε ζωές και έκαψε περιουσίες, ενώ ο θρήνος, η οργή και η αγωνία παραμένουν για τους ανθρώπους που δεν ξέρουν τι απέγιναν οι συγγενείς και οι φίλοι τους που εγκλωβίστηκαν στη φωτιά.

Ενδεικτικά του δράματος που ζουν οι συγγενείς είναι τα λόγια της κυρίας Χαμηλοθώρη, που αναζητά τον αδερφό της. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 κατήγγειλε ανοργανωσιά και έλλειψη ενημέρωσης. «Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από κανέναν», είπε.

Η μόνη ενημέρωση που υπάρχει είναι αυτή που έγινε το βράδυ της Τετάρτης από την Πυροσβεστική όταν ανακοινώθηκε ο νεότερος επίσημος απολογισμός για τους 81 νεκρούς από τη φωτιά στην ανατολική Αττική. Η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη ζήτησε από τους συγγενείς των αγνοουμένων να πάνε στο Γουδί για να δώσουν DNA.

«Παρακαλούνται οι συγγενείς των αγνοούμενων να προσέρχονται στο αμφιθέατρο του εργαστηρίου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Μικράς Ασίας 75 στο Γουδί, έως και την Παρασκευή 27 Ιουλίου, από τις 08:00 έως τις 20:00, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί, για την ταυτοποίηση των θυμάτων», ανέφερε.