Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου στο Κλερμόν Φεράν με νέο κατάλογο ταινιών μικρού μήκους

252

Στο τμήμα της Αγοράς συμμετέχουν φέτος 87 ελληνικές ταινίες μικρού μήκους. Οι διαδικτυακές προβολές και δράσεις ξεκίνησαν, ως γνωστόν, στις 29 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν έως τις 6 Φεβρουαρίου.

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου είναι παρόν στο διαδικτυακό φέτος φεστιβάλ του Κλερμόν Φεράν, συνεπές στη μακροχρόνια σχέση τους.

Οι δεσμοί τους είναι στενοί εδώ και χρόνια, καθώς το ΕΚΚ αντιλήφθηκε έγκαιρα τον ρόλο του φεστιβάλ στην ανάδειξη και ισχυροποίηση της θέσης της ελληνικής ταινίας μικρού μήκους στον παγκόσμιο κινηματογραφικό χάρτη.

Το ΕΚΚ έχει έντονη ψηφιακή παρουσία στη φετινή διοργάνωση με το ψηφιακό του περίπτερο, στο οποίο αναπτύσσονται διεθνείς δράσεις που προωθούν την ελληνική παραγωγή και εγγυώνται το μέλλον της. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι και ο νέος κατάλογός του με τις ταινίες μικρού μήκους στις οποίες το ΕΚΚ είναι συμπαραγωγός ή υποστηρίζει οικονομικά την προώθησή τους.

Η έκδοση του καταλόγου, στα αγγλικά ειδικά για το Κλερμόν Φεράν, περιλαμβάνει συνολικά 32 ταινίες (μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και animation).

Είκοσι από αυτές ολοκληρώθηκαν στη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2020 και στις αρχές του 2021. Δώδεκα βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο γραφιστικός σχεδιασμός του καταλόγου έγινε από την 2fg.

Η παρουσία της ελληνικής ταινίας μικρού μήκους είναι αισθητή και φέτος στο σημαντικό αυτό φεστιβάλ, με προεξέχουσα αυτή της «Απόδρασης από τον εύθραυστο πλανήτη» του Θανάση Τσιμπίνη –παραγωγή της Marni Films με συμπαραγωγό το ΕΚΚ- που συμμετέχει στο διεθνές πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Πηγή: left