Το «ελληνικό» μέλι… το “καλύτερο” του κόσμου!

3614

Γράφει ο Κώστας Λάσκαρης

admin-ajax


Έρευνα του ΑΠΘ (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) εξέτασε: 48 διαφορετικά ελληνικά μέλια και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό! αποδεικνύει την «ευεργετική» δράση των ελληνικών μελιών στο ανθρώπινο οργανισμό. Συλλέχθηκαν 48 διαφορετικά δείγματα μελιού από όλη την Ελλάδα & από όλες τις ανθοφορίες & κανείς δεν περίμενε ότι η σύνθεση τους κρύβει τόσες ιδιότητες καλύτερες ακόμα και από τα πολυδιαφημισμένα μέλια του εξωτερικού όπως (π.χ το manuka).


 

honey_sweet_abstract_bees_hives_cones-hd-wallpaper-449241-1


Στην συγκεκριμένη έρευνα συμμετείχαν: μέλι βελανιδιάς, πεύκου, ελάτου, καστανιάς, πορτοκαλιάς, θυμαριού.


 

  • Σύμφωνα με την καθηγήτρια Χρυσούλα Τανανάκη…

Στις συγκεκριμένες ποικιλίες εντοπίστηκε τρομερή «αντιοξειδωτική» δράση & εμφανίζουν απίστευτη αποτελεσματικότητα να καταπολεμήσουν: τις ελεύθερες ρίζες & τον εκφυλισμό των κυττάρων που προκαλούν το καρκίνο. Σπάνια ευρήματα λοιπόν για το ελληνικό μέλι!


Επίσης, αυτές οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες δημιουργούσαν στον οργανισμό τη δυνατότητα να τον “υπερφορτώσουν” με αμυντικούς μηχανισμούς για… όλες τις ασθένειες!


Η γλυκόζη & η φρουκτόζη στο μέλι είναι στην πιο… απλή (πρωτογενή) τους μορφή. Τόσο εύπεπτες & απορροφήσιμες για τον οργανισμό που μπορούν να κάνουν… θαύματα. Δεν υπάρχει ουδεμία σχέση με τη ζάχαρη που είναι επιβλαβής για τον οργανισμό και την εύρυθμη λειτουργία του. Το μέλι όταν εισέρχεται στον οργανισμό, αναγνωρίζεται ως “βιολογικό – φυσιολογικό προϊόν” & η γλυκόζη αφομοιώνεται από το αίμα ομαλά (παίρνει όση έχει ανάγκη ο οργανισμός) και όχι ανεξέλεγκτα όπως συμβαίνει με… τη ζάχαρη.


 

flowers-974081_960_720

 


Η μέλισσα έχει τον τρόπο της να συλλέγει ατόφιο-νέκταρ – από τα λουλούδια & παράγει “θησαυρό” σε όποιο μέρος και αν βρίσκεται.


 

Το μέλι είναι από τα λίγα προϊόντα σήμερα που δεν έχει αλλοιωθεί από την εξέλιξη του ανθρώπου, τη βιομηχανική δραστηριότητα, τα φυτοφάρμακα κλπ. μιλώντας παντα για τη φυσική – αρχική του μορφή!


 

  • Στην έρευνα που έκανε το ΑΠΘ, έγινε άλλη μια τρομερή ανακάλυψη…

Πήραν δείγμα από μέλι “manuka” (το μέλι του εξωτερικού που διαφημίζεται παγκοσμίως ως το καλύτερο για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες) και σύγκριναν την σύνθεση του με τα δικά μας. Το αποτέλεσμα ήταν απρόσμενο. Το πολυδιαφημισμένο μέλι “manuka” δεν είχε τέτοια αντιοξειδωτική δράση όπως το “ελληνικό μέλι”.

Συγκεκριμένα η έρευνα έδειξε ότι το μέλι με… την περισσότερη (αντιοξειδωτική δράση) ήταν το μέλι βελανιδιάς και ακολουθούσαν… το έλατο, το ρείκι, η καστανιά, το πεύκο το θυμάρι και η πορτοκαλιά.


 

Συμπεραίνοντας


Η Ελλάδα… έχει ένα “θησαυρό” στα χέρια της. Μέλι που δεν παράγεται πουθενά αλλού σε ολόκληρο το κόσμο. Αν πρέπει να γίνει κάτι στο μέλλον αυτό είναι να αναδείξουμε το πλούτο μας και να κάνουμε μια προώθηση που θα φτάσει σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Να φτάσουμε την Ελλάδα μας στη κορυφή!