«Το όραμα για τη νέα Λεωφόρο»

1083

Παρουσία του προέδρου της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζου, του προέδρου του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Ηλία Μιχαλαριά, αλλά και των «πρεσβευτών» του έργου, παρουσιάστηκε σήμερα η καμπάνια για την ανακατασκευή του «Απόστολος Νικολαΐδης».

Λίγα χρόνια προτού το σπίτι του Παναθηναϊκού, το γήπεδο της Λεωφόρου συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής, ξεκινάει η μεγαλύτερη προσπάθεια των τελευταίων δεκαετιών για την προσαρμογή του «Απόστολος Νικολαΐδης» στα απαιτητικά δεδομένα της σύγχρονης εποχής.

Από το 1922 όταν και ξεκίνησε η κατασκευή του γηπέδου στη θέση Περιβόλα Αμπελοκήπων μέχρι και σήμερα, το 2016, η Λεωφόρος άλλαξε πολλές μορφές. Η χωρητικότητα στο… έτος 1 της Λεωφόρου ήταν 6.000 θέσεις. Σταδιακά έγιναν πολλά. Ξύλινη εξέδρα το 1928, σκεπαστή εξέδρα από μπετόν το 1931, πέταλα, προβολείς, χλοοτάπητας, ο «Τάφος του Ινδού», γενναία ανακαίνιση το 2000, βελτιωτικά έργα το 2013.

Σήμερα, 9 Μαΐου 2016, έγινε η συνέντευξη Τύπου της καμπάνιας για την ανακατασκευή της φυσικής έδρας του Συλλόγου μας. Παρόντες σε αυτήν, ο πρόεδρος της Π.Α.Ε. Γιάννης Αλαφούζος, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Ηλίας Μιχαλαριάς, αλλά και οι «πρεσβευτές» του έργου, Αντώνης Αντωνιάδης, Χουάν Ραμόν Ρότσα, Δημήτρης Σαραβάκος, Ζοζέ Κάρλος Γκονσάλβες, Μάρκους Μπεργκ, Σεμπάστιαν Λέτο, Δημήτρης Ανδρεόπουλος και Ξανθή Μυλωνά.

Στο πάνελ ήταν επίσης η εκπρόσωπος του αρχιτεκτονικού γραφείου «Κοκκίνου – Κούρκουλας» Μαρία Κοκκίνου, η διευθύντρια marketingτης Π.Α.Ε. Σελήνη Ευθυμίου και ο διευθυντής επικοινωνίας της ομάδας, Σταμάτης Γαρρής. Ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν τόσο ο Αντρέα Στραματσόνι με τον βοηθό του Ρομπέρτο Μούτσι, όσο και οι Τάσος Λαγός και Στέφανος Κοτσόλης, εκ μέρους των υπολοίπων ποδοσφαιριστών.

Η οικογένεια του Παναθηναϊκού συστρατεύεται σε μία προσπάθεια που δεν πρέπει να λείψει κανείς. Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια πράσινη σταυροφορία, προκειμένου να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός το νέο, σύγχρονο γήπεδο που του αξίζει.

Κάθε ένας φίλαθλος μπορεί πλέον να γίνει ο ίδιος χορηγός της νέας Λεωφόρου.

Οι δυο φάσεις του έργου
Η Λεωφόρος θα ανακατασκευαστεί σε τέτοιο βαθμό ώστε πλέον θα μπορούμε εκ του ασφαλούς να μιλάμε για ένα νέο γήπεδο. Τη μελέτη για το νέο γήπεδο έχει πραγματοποιήσει το αρχιτεκτονικό γραφείο «Κοκκίνου – Κούρκουλας». Το έργο θα χωριστεί σε δύο φάσεις.

Η πρώτη θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι του 2016 και περιλαμβάνει μια νέα εξέδρα στην πλευρά της οδού Τσόχα που θα τοποθετηθεί πάνω από τις υπάρχουσες θύρες 9-10-11, 14 σουίτες πάνω από τα καθίσματα της θύρας των επισήμων, δύο τριώροφους πύργους στις θύρες 8 και 12 όπου θα υπάρχουν χώροι εξυπηρέτησης των θεατών και φυσικά ένα ριζικό λίφτινγκ στον ήδη υπάρχοντα σκελετό και στους εσωτερικούς χώρους του γηπέδου.

Η δεύτερη θα γίνει το καλοκαίρι του 2017 και περιλαμβάνει μια νέα εξέδρα στην πλευρά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας που θα τοποθετηθεί πάνω από τις υπάρχουσες θύρες 2-3-4, δύο τριώροφους πύργους στις θύρες 1 και 5 όπου θα υπάρχουν χώροι εξυπηρέτησης των θεατών, πολυχώρο (μουσείο- εστιατόριο) πάνω από τη θύρα 7, νέος φωτισμός, νέο σκέπαστρο, εξωτερικό μεταλλικό κέλυφος που θα περικλείει όλο το γήπεδο.

Τα χορηγικά πακέτα
Κάθε φίλαθλος του Παναθηναϊκού μετράει. Κάθε βοήθεια μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του οράματος για μια νέα Λεωφόρο. Κάθε φίλαθλος μπορεί να γίνει  χορηγός γηπέδου επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

  • Ε-MEMBER ΧΟΡΗΓΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ, αξίας 20€
  • BASIC ΧΟΡΗΓΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ, αξίας 50€
  • GREEN ΧΟΡΗΓΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ, αξίας 140€
  • SILVER ΧΟΡΗΓΟΣ  ΓΗΠΕΔΟΥ, αξίας 250€
  • GOLD ΧΟΡΗΓΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ, αξίας 550€
  • GOLD PLUS ΧΟΡΗΓΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ, αξίας 600€
  • DIAMOND ΧΟΡΗΓΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ, αξίας 1.200€
  • DIAMOND PLUS ΧΟΡΗΓΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ, αξίας 1.500€ (Νέα εξέδρα)
  • VIP XΟΡΗΓΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ, αξίας 4.000€
  • VIP PLUS XΟΡΗΓΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ, αξίας 3.000€ (Νέα εξέδρα)

Όλα τα χορηγικά πακέτα στηρίζουν την ανακατασκευή  της Λεωφόρου και περιλαμβάνουν  πολλαπλά προνόμια της Παναθηναϊκής Συμμαχίας προς όφελος των χορηγών, με ευκολίες πληρωμής. Τα αντισταθμιστικά οφέλη αυξάνονται ανά πακέτο ενώ ειδικότερα, οι  κατηγορίες που ξεκινούν από την GREEN ΧΟΡΗΓΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ έως την VIP PLUS ΧΟΡΗΓΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ περιλαμβάνουν ένα εισιτήριο διαρκείας. Στις δύο κατηγορίες που αφορούν τη νέα εξέδρα το εισιτήριο διαρκείας αφορά δύο σεζόν. Κάθε χορηγός γηπέδου που είναι και κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας, έχει το προνόμιο της ονοματοθεσίας ΘΕΣΗΣ και έτσι το ονοματεπώνυμό  του μπορεί να αναγράφεται στην καρέκλα που του αντιστοιχεί ως χορηγού γηπέδου, εφόσον το επιθυμεί.

Ανεξάρτητα από τις παραπάνω κατηγορίες ΧΟΡΗΓΙΚΩΝ ΠΑΚΕΤΩΝ μπορείς κανείς να στηρίξει το όραμα για τη νέα Λεωφόρο, μέσω της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, συνδράμοντας με όποιο οικονομικό ποσό επιθυμεί  να  διαθέσει για την ανακατασκευή του γηπέδου. Αναλυτικές πληροφορίες στο www.paomprosta.gr / www.pao.gr & 2106870707.

«ΠΑΟ… Λεωφόρο»
Παράλληλα, την Δευτέρα 16 Μαΐου στις 22.00, θα προβληθεί το αφιέρωμα «ΠΑΟ… Λεωφόρο» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.  Πρόκειται για μια “τηλεοπτική γιορτή” με αθλητικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα που θα αναδείξει και θα ζωντανέψει όλες τις πλευρές του Παναθηναϊκού από την ίδρυση του έως σήμερα: την Ιστορία της ομάδας, την Ιστορία του γηπέδου, τον Ερασιτέχνη, τις Ακαδημίες και τις σχολές, καθώς και τα σχέδια για το νέο γήπεδο και την επόμενη μέρα.

Κατά την διάρκεια του “πράσινου” αφιερώματος θα προβληθεί οπτικοακουστικό αρχειακό υλικό με τις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας της ομάδας μέσα από ένα συναρπαστικό και συχνά συγκινητικό ταξίδι στο χωροχρόνο, με την υπογραφή του Ηλία Γιαννακάκη.

Παράλληλα, στο ειδικά διαμορφωμένο στούντιο θα φιλοξενηθούν ιστορικά στελέχη αλλά και νέοι ποδοσφαιριστές και μεγάλες προσωπικότητες από τον ευρύτερο χώρο του αθλητισμού, της δημοσιογραφίας και όχι μόνο. Τον παλμό στις κερκίδες, θα δώσουν  τα νέα ταλέντα από τις σχολές ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού.

Στον αέρα θα παρεμβάλλονται live συνδέσεις από τη Λεωφόρο καθώς και από τα clubs του εξωτερικού σε Αμερική, Κύπρο και Ευρώπη. Παρουσιαστές της «τηλεοπτικής γιορτής» θα είναι ο Δημήτρης Ουγγαρέζος και η Χριστίνα Βραχάλη.

Δείτε το video με το trailer και εγγραφείτε δωρεάν στο επίσημο κανάλι του Παναθηναϊκού στο YouTube ώστε να βλέπετε πρώτοι όσα αφορούν το «τριφύλλι».