To Talk Of The Town προτείνει: «Το φαινόμενο του θερμοκηπίου» της Δήμητρας Στάϊκου!

1090

Γράφει ο Λάσκαρης Κώστας

admin-ajax


 

«Το φαινόμενο του θερμοκηπίου»


της Δήμητρας Στάικου, από (17 Δεκεμβρίου 2016) – στο Studio Μαυρομιχάλη.


 

  • Έγραφε, ο συγγραφέας: Βασίλης Κατσικονούρης

«Η Δήμητρα Στάικου, αν και μόνο 24 χρονών, φαίνεται να έχει αυτήν την επίγνωση του “τραγικού. Μεγαλώνοντας θα αποχτήσει και τη βαθιά του γνώση. Μέχρι τότε ας είμαστε μαζί της…


 

«Συστήνοντας τη Δήμητρα στο κοινό, στο πρώτο της έργο «Παιχνίδια ή ένα φερμουάρ που έχει κολλήσει», που παρουσιάστηκε την περασμένη θεατρική σεζόν.»


 

 

  • INFOs

Η Δήμητρα Στάικου συνεχίζει φυσικά να γράφει & φέτος παρουσιάζει (από 17/12) «Το φαινόμενο του θερμοκηπίου», που θα ανέβει σε σκηνοθεσία Τάκη Παρασκευόπουλου στο Studio Μαυρομιχάλη      

(Μαυρομιχάλη 134, τηλ: 210-645.33.30).


 

 

  • Υπόθεση

%ce%b8%ce%b5%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf-2

Σε μια στάση λεωφορείου…διαδραματίζεται… όλο το έργο, όπου κάθεται μια… «ηλικιωμένη» γυναίκα, με περίεργη όψη… τα ρούχα της δείχνουν αλλόκοτα, κρατά μια βαλίτσα.  Φορά ακουστικά από τα οποία ακούγεται το – “passenger” του IGGy Pop κι εκείνη κουνιέται στο ρυθμό του.


 

Σε λίγο…

%ce%b8%ce%ad%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf-3


πλησιάζει μία… «νεότερη» γυναίκα που κάθεται κοντά της …λαχανιασμένη & ανακουφισμένη…που τη βρήκε.  Η ηλικιωμένη θέλει να αποδράσει από το σπίτι τους – που της μοιάζει με «νεκρά φύση» – αποτολμώντας την αναζήτηση της ελευθερίας & της νεανικής φρεσκάδας.


 

  • INFOs

Η Μάνα, η Κόρη, ένας αστυνομικός, ένας παπάς και μια νεαρή, είναι τα πρόσωπα του έργου «Το φαινόμενο του θερμοκηπίου», που θα παίζεται κάθε…Σάββατο και Κυριακή στις 9.15 μμ. 

 

Από το συγγραφικό σημείωμα…


 

«… Τρεις γυναίκες: Μάνα, κόρη, εγγονή, αλλά ίσως αυτό να μην έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί θα λειτουργούσαν έτσι ακόμη και αν δεν είχαν δεσμό αίματος.  Τα πρόσωπα του έργου είναι οποιοσδήποτε θα μπορούσαμε να συναντήσουμε σε μια στάση λεωφορείου, να αναχωρεί.  Στις γυναίκες αυτές βλέπουμε πρόσωπα που σαρκάζουν την εξουσία, τους θεσμούς της, τη θρησκεία και την κοινωνική ευνομία.  Χάνουν και βρίσκουν τον εαυτό τους, ποτέ δρώντας λογικά πότε παράλογα, αλλά πάντα με χιούμορ.  Γιατί η κατάρα του homo normalis, του φυσιολογικού κοινωνικά ανθρώπου, είναι από τις πιο δύσκολες επιταγές…».


 

%ce%b8%ce%ad%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf


 

 

  • Λίγα λόγια για την συγγραφέα του έργου Δήμητρα Στάϊκου

Αποφοίτησε από την Νομική Σχολή το 2014.

Σπούδασε θέατρο στην Πράξη 7 και στην Κεντρική Σκηνή της Μ. Ντενίση, έκανε μαθήματα υποκριτικής με την ηθοποιό του Εθνικού Θεάτρου Λαμπρινή Λίβα, σεμινάρια αυτοσχεδιασμού με την ηθοποιό Χρύσα Παππά και μαθήματα τραγουδιού με την Άννα Λάκη.

Πήρε μέρος σε συνέδρια προσομοίωσης Ηνωμένων Εθνών-Model UN από το 2010 έως το 2012 (Θεσσαλονίκη, Cambridge, Singapore, Instabul), ενώ το 2012 παρακολούθησε μαθήματα αγγλικού δικαίου στο Cambridge Summer Law School.

Γνωρίζει: Αγγλικά Γαλλικά και Ισπανικά.

Στον Κινηματογράφο, έπαιξε στον ΝΟΤΙΑ του Τ. Μπουλμέτη.

Στην τηλεόραση, έχει παίζει στα:  ΔΕΚΑΤΗ ΕΝΤΟΛΗ (σκην. Πάνου Κοκκινόπουλου), ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ σκην. Σπύρος Ρασιδάκης, ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ σκην. Βασίλη Θωμόπουλου – Παναγιώτη Κούτρα, ΔΙΚΑΙΩΣΗ σκην. Δημήτρη Αρβανίτη, ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ σκην. Δημήτρη Αρβανίτη, Θανάση Τσαουσόπουλου, Ρέινα Εσκενάζυ, ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ, σκην. Αντώνη Αγγελόπουλου.

Στο Θέατρο έχει παίξει στα έργα: ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Η ΕΝΑ ΦΕΡΜΟΥΑΡ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΟΛΛΗΣΕΙ (κείμενο της ιδίας, σκην. Δημήτρη Γιαμλόγλου), Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΠΟΛΗΣ (σκην. Γιώργου Γρηγοριάδη), ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΟΣ (θέατρο ΑΥΛΑΙΑ, Θεσσαλονίκη).


 

  • Ταυτότητα της παράστασης

 

«Το φαινόμενο του θερμοκηπίου», της Δήμητρας Στάικου


 

Σκηνοθεσία: Τάκης Παρασκευόπουλος

Παίζουν: Ελένη Τζαγκαράκη, Βίκυ Κουκουτσίδη, Δήμητρα Στάικου

Σκηνικά: Ηλίας Γαβριήλ

Κοστούμια: Μαρίνα Μπασέτα

Φωτογραφία: Ευάγγελος Καραλής

sound design: Αλέξανδρος Πετράτος


 

 

INFO


 

Παραστάσεις: κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 9.15 μμ.

(από το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 έως τέλος Φεβρουαρίου 2017)

Εισιτήρια: 10 ευρώ, 5 ευρώ μειωμένο

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά χωρίς διάλειμμα


 

 

Studio Μαυρομιχάλη – Μαυρομιχάλη 134, Αθήνα 114 72,

Τηλ: 210-645.33.30