Μοσχάρι κατσαρόλας με νιόκι

1471

Το μοσχάρι κατσαρόλας είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά και η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ εύκολη και ιδανική για τον χειμώνα. Ο ζωμός από το μοσχάρι με τα λαχανικά αυτής της συνταγής, είναι ο ιδανικός για τα νιόκι μας και το αποτέλεσμα είναι μια χορταστική συνταγή για παιδιά και όλη την οικογένεια!

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι σπάλα
3 πολύχρωμες πιπεριές
1 μεγάλο κρεμμύδι
500 γρ. τριμμένη ντομάτα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
2-3 σκελίδες σκόρδο
1/3 μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι θυμάρι
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
νερό
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια.

Μετά από λίγα λεπτά, όταν έχει πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμα ανακατεύοντας τακτικά.
Προσθέτουμε πολτοποιημένο το σκόρδο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.

Περιμένουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τις πιπεριές κομμένες σε κομμάτια 3 εκατοστών.

Από πάνω τρίβουμε το μοσχοκάρυδο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά και ανακατεύουμε το φαγητό μας.

Tip: Για καλύτερο άρωμα χρησιμοποιήστε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προσθέτουμε λίγο νερό ώστε να καλυφθούν ίσα ίσα τα υλικά μας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 1 1/2 – 2 ώρες σε χαμηλή ένταση.

Tip: Για γρήγορο αποτέλεσμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χύτρα ταχύτητας και μόλις κλείσουμε το καπάκι της, βράζουμε για 1 ώρα μόνο.

Μόλις μαλακώσει το μοσχάρι και το φαγητό μας είναι έτοιμο, προσθέτουμε τα νίοκι και βράζουμε για 3-4 λεπτά, σύμφωνα με τις οδηγίες του παραγωγού.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και απολαμβάνουμε το μοσχάρι κατσαρόλας με νιόκι μαζί με ένα καλό κόκκινο κρασί.

Χρόνος προετοιμασίας: 70′
Μερίδες: 4-6

Καλή Επιτυχία!

 

πηγή: alwayshungry.gr