Υλικά
8 φέτες μπέικον
60-80 γρ. βούτυρο (για το φρυγάνισμα του ψωμιού)
8 φέτες ψωμί του τόστ
Μαγιονέζα
8 φέτες τσένταρ
2 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης καθαρισμένες και κομμένες
Εκτέλεση
⦁ Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στον αέρα.
⦁ Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
⦁ Σoτάρουμε το μπέικον 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να γίνει ωραίο και τραγανό.
⦁ Το αφήνουμε στην άκρη να στραγγίξει πάνω σε χαρτί κουζίνας.
⦁ Το ίδιο τηγάνι αφού το σκουπίσουμε με λίγο χαρτί κουζίνας το βάζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
⦁ Προσθέτουμε μια κουταλιά του γλυκού βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
⦁ Προσθέτουμε 2 φέτες ψωμί και φρυγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
⦁ Αφαιρούμε από το τηγάνι.
⦁ Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και με τις υπόλοιπες φέτες.
⦁ Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας τις 8 φέτες ψωμί.
⦁ Αλείφουμε την κάθε φέτα από την πάνω πλευρά με μια κουταλιά του γλυκού μαγιονέζα.
⦁ Στις μισές τοποθετούμε 1 φέτα τσένταρ, 2 φέτες μπέικον, πιπεριά Φλωρίνης και από πάνω άλλη μια φέτα τσένταρ.
⦁ Καπακώνουμε με τις υπόλοιπες 4 φέτες.
⦁ Τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
⦁ Στερεώνουμε αν θέλουμε με οδοντογλυφίδες και ψήνουμε 5-8 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί.
⦁ Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες!
πηγή: akispetretzikis.com