Τσίπρας προς ΝΑΤΟ: Η Τουρκία δεν εφαρμόζει τη συμφωνία για Αιγαίο και πρόσφυγες

887

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι οι πρόσφυγες συνεχίζουν να καταφθάνουν κατά εκατοντάδες από τη γείτονα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ είχε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός μετέφερε στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για το γεγονός ότι η δραστηριοποίηση του ΝΑΤΟ δεν έχει αποφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, με τις προσφυγικές ροές να συνεχίζονται αμείωτες από την Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την στάση της Άγκυρας και υπογράμμισε την ανάγκη να τηρήσει η γειτονική χώρα τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και στο πλαίσιο της συμφωνίας για την ενεργοποίηση του ΝΑΤΟ, αλλά και τους όρους της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Χθες, όπως έγινε γνωστό, ο κ. Τσίπρας είχε ανάλογη τηλεφωνική επικοινωνία και με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, ζητώντας της άμεση εφαρμογή της συμφωνίας καθώς και υποστήριξη σε υλικοτεχνικό επίπεδο.

Επίσης χθες, άλλωστε, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, παραδέχτηκε ότι «δεν έχουμε δει σημαντική μείωση ροών προς τη χώρα» και υπογράμμισε πως για ένα άμεσο χρονικό διάστημα δεν είναι δυνατό να φανούν αποτελέσματα από αυτό το σχέδιο.

«Αρκετοί θα παραμένουν εδώ»
είπε και ανέφερε πως συγκεκριμένος αριθμός προσφύγων θα μετεγκατασταθεί προς την ΕΕ.

πηγή:protothema.gr