Τυφώνας Dorian: Σαρώνει τις Μπαχάμες – 8χρονο αγόρι το πρώτο θύμα του

692

Ένα αγόρι ηλικίας 8 ετών είναι το πρώτο θύμα του τυφώνα Dorian που σαρώνει τις Μπαχάμες και απειλεί ένα μεγάλο κομμάτι των δυτικών ακτών των ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει ο Guardian επικαλούμενο την ιστοσελίδα Eyewitness News την δυσάρεστη ειδήση ανακοίνωσε η γιαγιά του μικρού αγοριού. Την ίδια ενημέρωσε η μητέρα του 8χρονου που τον βρήκε νεκρό στα νησιά Αμπάκο όπου ζούσαν ενώ την ίδια ώρα αγνοείται και η αδελφή του.

Ενδεικτική του πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στις Μπαχάμες είναι η ανάρτηση του πρωθυπουργού στο Instagram στην οποία σημειώνει ότι «αντιμετωπίζουμε έναν τυφώνα που δεν έχουμε ξαναδεί στις Μπαχάμες. Παρακαλώ προσευχηθείτε για εμάς».

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκονται οι Αρχές στην Φλόριντα των ΗΠΑ, καθώς πλησιάζει απειλητικός ο Dorian, που ενισχύθηκε και βρίσκεται πλέον στην κατηγορία 5.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα διέταξε την εκκένωση των παράκτιων περιοχών ενόψει της επέλασης του τυφώνα Dorian, που έπληξε τις Μπαχάμες. Χθες, ο Dorian αναβαθμίστηκε σε καταστροφικό τυφώνα κατηγορίας 5.

Οι πολιτείες της Φλόριντα, της Τζόρτζια, της Νότιας και Βόρειας Καρολίνας έχουν κηρυχθεί ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς έχουν διατυπωθεί εκτιμήσεις ότι πρόκειται έναν από τους ισχυρότερους τυφώνες των τελευταίων δεκαετιών.

Η εντολή εκκένωσης έχει δοθεί για όλες τις παράκτιες περιοχές της Φλόριντα, εκτός από δύο που βρίσκονται νότια.

Ακυρώνουν πτήσεις, κλείνουν λιμάνια

Το διεθνές αεροδρόμιο του Palm Beach County ανακοίνωσε ότι θα διακόψει τη λειτουργία του τη Δευτέρα. Ωστόσο, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ορλάντο Μελβούρνης δεν θα κλείσει όπως είχε προγραμματιστεί προηγουμένως, αλλά θα εκτιμηθεί η κατάσταση για τις πτήσεις που είναι προγραμματισμένες να γίνουν.

Ήδη ένας ικανός αριθμός πτήσεων έχει ακυρωθεί για τη Δευτέρα και αναμένεται νέα ανακοίνωση για τις επόμενες ώρες και μέρες.

Το λιμάνι Canaveral διέκοψε την εμπορική του κίνηση από το Σάββατο και το λιμάνι του Μαϊάμι έκλεισε για όλη την κυκλοφορία πλοίων από την Κυριακή.