«Χάρι Μπελαφόντε» θα ονομαστεί η δημόσια βιβλιοθήκη στο Χάρλεμ

1565

Ο Αμερικανός τραγουδιστής, ηθοποιός και ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα Χάρι Μπελαφόντε έζησε για πολλά χρόνια στη Νέα Υόρκη και έλαβε αμέτρητα βραβεία για τις ανθρωπιστικές του προσπάθειες.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο και η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης (NYPL) ανακοίνωσαν ότι ο γεννημένος στο Χάρλεμ καλλιτέχνης θα τιμηθεί, καθώς ένα από τα παραρτήματα του ιδρύματος θα φέρει πλέον το όνομά. Συγκεκριμένα, η Βιβλιοθήκη της 115ης Οδού μετονομάζεται σε «Χάρι Μπελαφόντε – Βιβλιοθήκη της 115ης Οδού».

«Την 1η Μαρτίου πριν από 90 χρόνια, γεννήθηκα εκεί. Το Χάρλεμ κατέχει μία πολύ ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου και είναι τιμή μου που θα έχω ένα ξεχωριστό μέρος στην περιοχή. Μία βιβλιοθήκη είναι το μέρος, στο οποίο οι άνθρωποι συναντιούνται, μαθαίνουν για τον κόσμο και ανακαλύπτουν νέες ιδέες… Είμαι αισιόδοξος ότι όταν οι άνθρωποι θα έρχονται σε αυτό το κτήριο που θα φέρει τώρα το όνομά μου, θα εμπνέονται για να μάθουν μερικές από τις αγαπημένες αναζητήσεις μου, μουσική, συγγραφή και κοινωνική δικαιοσύνη», δήλωσε ο Μπελαφόντε.

Πρόσφατα, σε στήλη της εφημερίδας «New York Times», ο Χάρι Μπελαφόντε ανακάλεσε τις πιο δυνατές μνήμες του από το Χάρλεμ. Αναφέρθηκε σε μία τυχαία συνάντηση με κάποιον που γνώρισε όταν εργαζόταν ως βοηθός επιστάτη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να έρθει σε επαφή με άλλους Αφροαμερικανούς διασκεδαστές και ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον Σίντνεϊ Πουατιέ, τον Μάιλς Ντέιβις, τον Όσι Ντέιβις κ.ά. Οι εμπειρίες του από τη Νέα Υόρκη διαμόρφωσαν τον αξιόλογο ανθρωπιστή που είναι σήμερα.

πηγή: naftemporiki.gr