Χριστουγεννιάτικη crème brûlée

1574

Γράφει η Μιράντα Παπαδοπούλου

Υλικά
800 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. γάλα φρέσκο
8 κρόκους αυγού
160 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 ξυλάκι κανέλας
2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
6-7 μοσχοκάρφια
5 κ.γ ζάχαρη για το κάψιμο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα, τη βανίλια, το γλυκάνισο, τα μοσχοκάρφια και την κανέλα. Λίγο πριν πάρει βράση, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε τα μπαχαρικά να βγάλουν τα αρώματα τους στην κρέμα για 3-4 λεπτά.

Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και ρίχνουμε σταδιακά το ζεστό γάλα στο μίγμα.

Σουρώνουμε την κρέμα και την μοιράζουμε σε ατομικά πυρίμαχα μπολ.

Τοποθετούμε τα μπολ σε ένα ταψί με ζεστό νερό μέχρι τα 2/3 του ύψους τους.

Ψήνουμε τις κρέμες για 30 λεπτά.

Αφήνουμε τις κρέμες να κρυώσουν εντελώς και τις διατηρούμε στο ψυγείο.

Λίγο πριν τις σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια της κρέμας με ζάχαρη και την καίμε με το φλόγιστρο.

Καλή Επιτυχία!