Κέικ ινδοκάρυδο

2063

Γράφει η Μιράντα Παπαδοπούλου

Υλικά
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
350 γρ. ζάχαρη
250 ml γάλα
430 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
5 ασπράδια
400 ml. γάλα ζαχαρούχο
400 ml. γάλα καρύδας
300 ml. φυτική κρέμα σαντιγί χτυπημένη
70 γρ. νιφάδες καρύδας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το γάλα και την βανίλια ανακατεύοντας ελαφρά.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μέτρια ταχύτητα για 7-8 λεπτά μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.

Προσθέτουμε την μαρέγκα τμηματικά στο μίγμα και την ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα.

Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ 30Χ30 και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.

Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και τρυπάμε όλη την επιφάνεια με ένα καλαμάκι. (όπως στην φωτογραφία).

Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με το γάλα καρύδας και περιχύνουμε το ζεστό κέικ.

Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και το καλύπτουμε με την κρέμα σαντιγί.

Πασπαλίζουμε με νιφάδες καρύδας και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Καλή Επιτυχία!