5 ενδείξεις ότι χαίρεις άκρας υγείας

2088

Το σώμα ξέρει να μαρτυρά την καλή ή κακή φυσική μας κατάσταση σε κάθε φάση της ζωής μας. Όταν εύλογα καταλαβαίνουμε από διάφορες ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά με τον οργανισμό μας, αντίστοιχα όταν νιώθουμε και αισθανόμαστε υγιείς, υπάρχουν ενδείξεις που περίτρανα το επιβεβαιώνουν. Σας παραθέτουμε τις σημαντικότερες από αυτές:

Αδιάσειστο στοιχείο #1: Παλμοί κοντά στους 70
Η υγεία σας κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα όταν οι παλμοί σας κυμαίνονται από 70 και κάτω σε κατάσταση ηρεμίας. Από την άλλη πλευρά, θα χρειαστεί να επισκεφτείτε τον γιατρό σας αν οι καρδιακοί σας παλμοί ξεπερνούν τα προβλεπόμενα όρια σε καθημερινή βάση.

Αδιάσειστο στοιχείο #2: Όταν 20 κάμψεις είναι για εσάς παιχνιδάκι
Όσο μεγαλώνουμε, η γυμναστική θα πρέπει όχι μόνο να εντάσσεται στο εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα αλλά να αποτελεί πλέον τρόπο ζωής. Οι 20 κάμψεις υποδηλώνουν έναν οργανισμό απόλυτα υγιή, όπως και κάθε άσκηση που συμβάλλει έντονα στη μυϊκή σας ενδυνάμωση.

Αδιάσειστο στοιχείο #3: Αντέχετε να διανύσετε 1,5 χιλιόμετρο σε 10 με 15 λεπτά     To περπάτημα και το τρέξιμο είναι οι πιο ανέξοδοι και ίσως και οι πιο ευχάριστοι τρόποι φυσικής άσκησης στις μέρες μας, ειδικά για αυτούς που δεν δηλώνουν μανιακοί με τη γυμναστική. Αν το επιτύχετε, τότε να είστε περήφανοι και να έχετε υπόψη σας πως όσο λιγότεροι οι παλμοί της καρδιάς μετά το τρέξιμο ή το γρήγορο βάδην, τόσο πλησιάζει τα ιδανικά πλαίσια η κατάσταση της υγείας σας.

Αδιάσειστο στοιχείο #4: Ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα χωρίς ξυπνητήρι
Χωρίς πολλά λόγια, το βιολογικό σας ρολόι λειτουργεί στο έπακρο ενώ παράλληλα ξεκουράζεστε τις ώρες που ο οργανισμός σας υποδεικνύει.

Αδιάσειστο στοιχείο #5: Διαθέτετε γερά νύχια με ροζ χρώμα
Όσο και αν ακούγεται περίεργο, η άσχημη όψη στη περιοχή των νυχιών δίνει σήμα για ενδεχόμενα προβλήματα όπως συμπτώματα διαβήτη ή προβλήματα στο αναπνευστικό, ανάλογα με την εμφάνισή τους.