7 “χρυσοί” κανόνες του φλερτ…

4218

Γράφει η Άννα Ντούρμα

anna

 

Σε ένα φλερτ ανάμεσα σε δύο, ο πιο ασφαλής τρόπος επικοινωνίας είναι η γλώσσα του σώματος. Οι κινήσεις, τα βλέμματα και η αύρα που θα υπάρχει στο χώρο είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι το…«πρόσωπο» ενδιαφέρετε για εσένα.

Το φλερτ στη τάξη, στο γραφείο, στο αναγνωστήριο, στην καφετέρια ή το κλαμπ έχει παντού τους ίδιους κανόνες και αν παίξεις σύμφωνα με αυτούς, θα νικήσεις…

 

(L-r) RYAN GOSLING as Jacob and EMMA STONE as Hannah in Warner Bros. Pictures’ comedy “CRAZY, STUPID, LOVE.” a Warner Bros. Pictures release.

Κανόνας #1- Έλεγξε το πεδίο

Έλεγξε το πεδίο που θες να κινηθείς. Έχει μεγάλη σημασία να παίζεις σε «καθαρή περιοχή». Αν παρατηρείς ότι το πρόσωπο έχει αρχίσει να «παίζει αλλού», ή κοιτάει και γράφει συνέχεια στο κινητό του η κατάσταση δυσκολεύει. Εκεί ή ψάχνεις για κάτι άλλο γιατί «τι είχες και τι έχασες» ή ετοιμάσου για «σκληρό παιχνίδι».

 

Κανόνας #2 – Όσο πιο κοντά, τόσο καλύτερα

Όσο πιο κοντά  βρίσκεστε  τόσο διευκολύνεται  η κατάσταση. Θυμήσου ότι η απόσταση  μπορεί να κρύβει και άλλα εμπόδια. Δεν θες να βρεθεί κάποιο άλλο πρόσωπο στον δρόμο του. Τότε πλησίασε τον & βρες μια αφορμή να πλησιάσετε ο ένας τον άλλο

 

Κανόνας #3 –  Σκηνοθέτησε το

Κάνε πως περνάς από δίπλα του τυχαία. Πλησίασε και τυχαία ρίξε του μια ματιά τόσο όσο.

 Προσοχή

ενδέχεται να κομπλάρεις & να προχωράς κοιτώντας στο πάτωμα ή ακόμα χειρότερο να  διασταυρωθούν τα βλέμματα σας και να κάθεσαι με γουρλωμένα μάτια να τον κοιτάς, σαν να βλέπεις εξωγήινο. Το βλέμμα σου να καθρεπτίζεται μέσα στα μάτια του, σαν σκηνή βγαλμένη από ταινία.

 

Κανόνας #4 -Το παιχνίδι με τα μάτια

Ρίξε την ματιά σου έως ότου ο άλλος αντιληφθεί ότι έχεις στραμμένη την προσοχή σου επάνω του. Δεν υπάρχει λόγος να απογοητεύεσαι αν δεν έχεις ανταπόκριση…όταν ο άλλος δεν έχει αντιληφθεί το ενδιαφέρον σου για εκείνον. Όταν τα βλέμματα σας συναντηθούν μην συνεχίσεις να τον κοιτάς επίπονα…Τα  μάτια σου θα σε προσδώσουν.

 

(L-r) LIZA LAPIRA as Liz and EMMA STONE as Hannah in Warner Bros. Pictures’ comedy “CRAZY, STUPID, LOVE.” a Warner Bros. Pictures release.

 

Κανόνας #5 – Χρησιμοποίησε την γλώσσα του σώματος

Το πείραγμα των μαλλιών, τα χέρια που χαϊδεύουν τον λαιμό & το ελαφρύ δάγκωμα των χειλιών, το παιχνίδι με το στυλό ή το καλαμάκι θα στείλουν το σήμα που θες.

Διάβασε τις κινήσεις και το βλέμμα του και προχώρα…

 

Κανόνας #6 – Χαμογέλα

Ίσως όλο αυτό δεν μπορείς να το διαχειριστείς, σε αγχώνει. Ξεπέρασε το και χαμογέλα! Πέρνα καλά και βγάλε θετική ενέργεια. Αφέσου… χαλάρωσε… παίξε και απόλαυσε το παιχνίδι. Το χαμόγελό σου είναι πάντα το μεγαλύτερο όπλο σου στο φλερτ.

 

Κανόνας #7 –  Εγωισμός χαμηλά και αυτοπεποίθηση ψηλά

Το πρόσωπό έχει λάβει…το μήνυμα. Αν είναι γενναίος περίμενε και θα κάνει κάποια κίνηση. Μπορεί να είναι ένας από τους δειλούς που κυκλοφορούν τώρα τελευταία. Τότε τόλμησε το εσύ. Έχει ανταποκριθεί στα βλέμματα και στα σήματα θα ανταποκριθεί…να είσαι σίγουρη.