«To Euro θα γίνει νεκροταφείο» έγραψε ο τζιχαντιστής και ανήρτησε τα θύματά του στο facebook!

1106

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η Γαλλία, εν μέσω Euro, μετά την τρομοκρατική επίθεση τα ξημερώματα της Τρίτης από καταδικασμένο τζιχαντιστή που δολοφόνησε έναν αστυνομικό και την γυναίκα του στο σπίτι τους σε προάστειο του Παρισιού.

Ο 42χρονος αξιωματικός της αστυνομίας δολοφονήθηκε από τον Λαροσί Αμπάλα που του κατάφερε πολλαπλά τραύματα με μαχαίρι στο σπίτι του θύματος, στο Ιβελίν, κοντά στο Παρίσι. Ο δράστης, που υποστήριξε πως ανήκει στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, οχυρώθηκε μέσα στο σπίτι του θύματος. Ακολούθησε επιχείρηση της αστυνομίας όμως ήταν ήδη αργά και για την σύζυγο του αστυνομικού την οποία είχε ήδη σκοτώσει ο δράστης. Σώο βρέθηκε από τους αστυνομικούς το μικρό τους παιδί.

Σοκαριστικά είναι και όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα “Le Figaro”. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πριν γίνει η επέμβαση της αστυνομίας, ο Λαρόσι Αμπάλα ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook μετά την σφαγή του ζευγαριού ένα μήνυμα για όσα έκανε αλλά και τις φωτογραφίες των θυμάτων του.

«Το Euro θα γίνει ένα νεκροταφείο», γράφει στο μήνυμά του επισημαίνοντας ότι αυτοί που μπαίνουν στο στόχαστρο είναι αστυνομικοί, φύλακες, δημοσιογράφοι και βιαστές. Αφότου σκότωσε το ζευγάρι, έγραψε στο Facebook: «Δεν έχω αποφασίσει τι να κάνω με το παιδί»!

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης ήταν γνωστός στις Αρχές, αφού το 2013 είχε καταδικαστεί σε τριετή φυλάκιση, για σύνδεση με ισλαμιστική οργάνωση που είχε τρομοκρατικές προθέσεις και σχέσεις με το Πακιστάν.