Νηστίσιμο burger με μαριναρισμένα λαχανικά και πελτέ ελιάς
από τον Ανδρέα Λαγό
Υλικά για τα burger
4 ψωμάκια για burger
4 φύλλα πράσινη σαλάτα
4 φέτες ντομάτα
4 κ.σ πελτέ ελιάς
Υλικά για τα λαχανικά
8 φέτες μελιτζάνας
4 φέτες κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
12 φέτες κολοκύθι
4 μανιτάρια Portobello
4 φέτες κρεμμύδι ξερό
60 γρ. ελαιόλαδο
4 κ.σ κρέμα βαλσαμικού
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:
Για τα λαχανικά
Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσαμικού, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε τα λαχανικά, ανακατεύουμε να αγκαλιαστούν με τη μαρινάδα και τα αφήνουμε για 30 λεπτά στην άκρη. Στη συνέχεια τα ψήνουμε στο γκριλ ή σε σχαροτήγανο για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Κρατάμε τα λαχανικά στην άκρη.
Για τα burger
Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα αλείφουμε εσωτερικά με την πάστα ελιάς. Στη συνέχεια, βάζουμε στο κάτω μέρος με τη σειρά πρώτα την πράσινη σαλάτα, τη ντομάτα και συνεχίζουμε με τα ψητά λαχανικά, κλείνουμε με το πάνω μέρος από τα ψωμάκια και σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύετε το burger πολύ ωραία με πατάτες τηγανιτές ή καρότα τηγανιτά ή κολοκύθια τηγανητά.
πηγή: majeriko.gr