Red Velvet Cake: Απόλαυση στο κόκκινο!

1994

Γράφει η Κατερίνα Μαθιουδάκη

Βελούδινη υφή σε ένα μοναδικό cake που μας έρχεται από την Αμερική και παραμένει μοναδικό τόσο για την εικόνα όσο και για τη γεύση του! Ιδανικό και για παιδικά πάρτυ, στο ρόλο μιας χρωματιστής χειροποίητης τούρτας, η οποία αναμένεται να εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους!

Υλικά για το cake
250 gr. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
125 gr βούτυρο ανάλατο (θερμοκρασία δωματίου)
300 gr ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού vanilla
240 ml ξινόγαλα
1 μπουκαλάκι (25 gr) φυτικό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
1κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι

Υλικά για το frosting
250gr ανάλατο βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
2 πακέτα τυρί Philadelphia (θερμοκρασία δωματίου)
1 ½ κούπα ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού vanilla

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα. Βουτυρώνουμε δύο στρογγυλές φόρμες διαμέτρου 22 εκατοστών.

2. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

3. Προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές και αφράτο μείγμα.

4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, την vanilla, το αλάτι και το κακάο.

5. Διαλύουμε στο ξινόγαλα το χρώμα και προσθέτουμε σταδιακά στο μίξερ το μείγμα του αλευριού, αμέσως μετά το γάλα με το χρώμα και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

6. Σε ένα φλιτζάνι ανακατεύουμε τη σόδα με το ξύδι, το ρίχνουμε στο μείγμα και το χτυπάμε για μισό λεπτό ακόμα.

7. Μοιράζουμε ισομερώς το μείγμα στις δύο φόρμες και ψήνουμε για περίπου 20′ με 22′ στον ήδη προθερμασμένο φούρνο.

8. Βγάζουμε τις φόρμες από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν για 30′.

9. Ξεφορμάρουμε προσεκτικά τα κόκκινα παντεσπάνια και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε σχάρες.

Για το frosting
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με το τυρί, την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια για περίπου 5′ ξεκολλώντας από τον κάδο τα υλικά που κολλάνε, έτσι ώστε να ανακατευτούν όλα καλά.

Food styling
Σε μια πιατέλα τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι, αλείφουμε με το frosting, τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι από πάνω και αλείφουμε πάλι με frosting κρατώντας αρκετή δόση από το forsting για να καλύψουμε το γλυκό μας περιμετρικά. Το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.

Tip:
Το σερβίρουμε πάντα σε θερμοκρασία δωματίου (και το βγάζουμε περίπου μισή ώρα πριν το σερβίρουμε από το ψυγείο).

Καλή Επιτυχία!