Αφρικανική σκόνη σκέπασε την Αθήνα

1064

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει σκεπάσει τον αττικό ουρανό, αλλά και της ζέστης που επικρατεί.

Η αφρικανική σκόνη σύμφωνα με τους ειδικούς εκτοξεύει στα ύψη τις τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων και δημιουργεί προβλήματα υγείας στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Iδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν :

– Ενήλικες με αναπνευστικό πρόβλημα ή ενήλικες καρδιοπαθείς και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

– Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς και τα παιδιά θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους. Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου. Άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική τους δραστηριότητα.

– Κάθε άτομο που αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό θα πρέπει να περιορίσει τη σωματική του άσκηση – δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.