Οι πρώτες φωτογραφίες απο τα συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir

1217

Φωτογραφίες από τα συντρίμμια του αεροσκάφους της ΕgyptAir που συνετρίβη τα ξημερώματα της Πέμπτης στη Μεσόγειο έδωσε στη δημοσιότητα το αιγυπτιακό υπουργείο Άμυνας.

Επιπλέον, ερευνητές του Γαλλικού Γραφείου Ερευνών Δυστυχημάτων επιβεβαίωσαν ότι το αεροσκάφος Airbus 320 της EgyptAir, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Παρίσι – Κάιρο είχε εκπέμψει αυτόματα μηνύματα για την ύπαρξη καπνού στο πιλοτήριο, ωστόσο, υπογραμμίζουν ότι είναι πρόωρο να γίνει ερμηνεία αυτών των στοιχείων.

Το ΒΕΑ «επιβεβαιώνει πως υπήρξε εκπομπή μηνυμάτων Acars (Aircraft Communication Addressing and Reporting System) που επεσήμαιναν την ύπαρξη καπνού στο πιλοτήριο λίγο πριν την παύση αναμετάδοσης δεδομένων πτήσης», δήλωσε εκπρόσωπος του Γραφείου στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την Παρασκευή εντοπίστηκαν τα πρώτα αντικείμενα που πιστεύεται ότι προέρχονται από την χαμένη πτήση, ένα ανθρώπινο άκρο, αποσκευές επιβατών και καθίσματα. Δορυφόροι της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος έχουν εντοπίσει πιθανή πετρελαιοκηλίδα κοντά στο σημείο της εξαφάνισης, χωρίς να είναι γνωστό αν προέρχεται από το Airbus.