«Απαρηγόρητη η Βουγιουκλάκη όταν ”έφυγε” η Καρέζη»: Τι λέει ο Κώστας Καζάκος

1962

Αλίκη Βουγιουκλάκη και Τζένη Καρέζη. Δυο σταρ που συνδέονταν με βαθιά φιλία μέχρι το τέλος της ζωής τους ακόμα και αν τα μέσα είχαν «κατασκευάσει» την έντονη αντιζηλία και τον ανταγωνισμό μεταξύ τους.

Τα σκαμπανεύασματα και οι «αναταράξεις» δεν έλειψαν από τη μεταξύ τους σχέση και για μια περίοδο είχαν απομακρυνθεί.

Τα αληθινά αισθήματα που έτρεφε η μία για την άλλη, τις έφεραν και πάλι κοντά και ο θάνατος της Τζένης Καρέζη «στοίχισε» στην Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Ενας άνθρωπος που αγάπησε με πάθος την Τζένη Καρέζη, ο Κώστας Καζάκος, αποκαλύπτει πτυχές της σχέσης των δύο γυναικών σε πρόσφατη συνέντευξή του στη Real Life και στο Βασίλη Μπουζιώτη.

Πείτε μου, υπήρχε μεταξύ τους έχθρα ή πρόκειται για έναν αστικό μύθο; Ήταν κατασκεύασμα του Τύπου αυτό. Ήταν παιχνίδια των Μέσων που ήθελαν να γεμίσουν σελίδες. Δεν υπήρξε εχθρότητα μεταξύ τους. Αντιθέτως. Ήταν μαζί από τη δραματική σχολή του Εθνικού, είχαν φιλική σχέση, συζητούσαν τα προβλήματά τους, έγιναν πολύ κοντά μάνες, βλεπόμασταν όλοι μαζί. Κάποια στιγμή απομακρύνθηκαν για λίγο, αλλά μετά ξαναβρέθηκαν. Ξέρεις πώς συμβαίνουν αυτά. Πάντα όμως η μία νοιαζόταν την άλλη. Η Αλίκη, όταν «έφυγε» η Τζένη, ήταν απαρηγόρητη. Σαν να είχε χάσει την αδελφή της. Της είχε κοστίσει πάρα πολύ.

Θέλανε να παίξουν και μαζί, έχω μάθει… Ναι, το είχαν συζητήσει πολλές φορές, αλλά δεν το αποφάσισαν. Μόνο όταν ήταν να γίνει η «Μαρία Στιούαρτ» ήταν πολύ κοντά στο να συμβεί, αλλά αρρώστησε πολύ η Τζένη…

Πηγή: bovary.gr