Αποκαλύψεις για τον Κιμ Γιονγκ Ουν: Γιατί έκανε απεργία πείνας και ποιό είναι το ίνδαλμά του.

1195

Αποκαλύψεις για τον ανιψιό της , τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν κάνει για πρώτη φορά η θεία του σε συνέντευξή της στη Washington Post.

H Ko Γιονγκ Σου ζει στην ανωνυμία στη Νέα Υόρκη από το 1998, οπότε και αυτομόλησε από την ασιατική χώρα , διευθύνοντας στεγνοκαθαριστήριο , με τον σύζυγό της Ρι Γκανγκ και τα τρία τους παιδιά. Πρόκειται για την αδελφή της Κο Γιονγκ Χούι, μίας εκ των συζύγων του εκλιπόντος ηγέτη της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ και μητέρας του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Το ζεύγος, το οποίο βρισκόταν κοντά στους κύκλους εξουσίας στη Βόρειο Κορέα, είχε αποσταλεί στην Ελβετία με αποστολή να προσέχει τα μέλη της οικογένειας των ηγετών της χώρας, μεταξύ τους και του Κιμ Γιονγκ Ουν, κατά τη διάρκεια των εκεί σπουδών τους.

Ο τωρινός ηγέτης της Βορείου Κορέας «δε δημιουργούσε προβλήματα, όμως εκνευριζόταν εύκολα και δεν είχε υπομονή», δηλώνει στην εφημερίδα η κ. Κο.

«Όταν η μητέρα του τον επέπληττε διότι έπαιζε πολύ και δεν διάβαζε, εκείνος δεν αντιδρούσε, αλλά εξέφραζε τη διαμαρτυρία του με άλλους τρόπους, όπως για παράδειγμα κάνοντας απεργία πείνας», προσθέτει.

Σύμφωνα με την κ. Κο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν γεννήθηκε το 1987, δηλ. ήταν 24 ετών όταν διαδέχθηκε το 2011 τον πατέρα του στην κεφαλή του κράτους κι όχι 27 ή 28 ετών, όπως πίστευαν οι περισσότεροι.

Ο γιος της κ. Κο είναι συνομήλικός του και τα δύο παιδιά έπαιζαν μαζί, σύμφωνα με τα λεγόμενά της. «Εκείνος κι ο γιος μου ήσαν σύντροφοι στα παιχνίδια από τη γέννησή τους. Άλλαζα τις πάνες και στους δυό τους», προσθέτει.

Το πάθος του Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν το μπάσκετ, θυμάται η κ. Κο. «Όταν άρχισε να παίζει μπάσκετ, το άθλημα αυτό έγινε αμέσως το πάθος του», κοιμόταν ακόμη έχοντας τη μπάλα αγκαλιά, τονίζει.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι γνωστό πως έχει ως ίνδαλμά του τον θρύλο του αμερικανικού μπάσκετ Μάικλ Τζορνταν κι έχει προσκαλέσει πoλλές φορές στην Πιονγκγιάνγκ τον Ντένις Ρόντμαν πρώην συμπαίκτη του στους Σικάγο Μπουλς.

Σύμφωνα πάντα με την Κο, ο Κιμ γνώριζε ήδη από το 1992 ότι επρόκειτο να διαδεχθεί τον πατέρα του στην εξουσία της Βορείου Κορέας, καθώς στα όγδοα γενέθλιά του, πήρε δώρο μία στολή στρατηγού και υποκλίθηκε μπροστά του όλη η ανώτατη στρατιωτική ιεραρχία της χώρας.