Αποκαλυπτήρια για το κόμμα της Ζωής-«Nα φύγει τώρα η παρεοκρατία του Μαξίμου!»

1053

 

Υπό τους ήχους του τραγουδιού «People Have The Power» η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε τα αποκαλυπτήρια του κόμματός της «Πλεύση Ελευθερίας» την Τρίτη το βράδυ στο κατάμεστο Θέατρο Χυτήριο.

Η τέως πρόεδρος της Βουλής έδωσε το στίγμα του νέου πολιτικού φορέα, που όπως είπε στην ομιλία της, στοχεύει να απαλλάξει την Ελλάδα από τα Μνημόνια και θα αποτελεί «το συστατικό κύτταρο ενός κινήματος και ενός μετώπου».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε βολές σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης, ζητώντας επιτακτικά να φύγει από την ηγεσία της χώρας. Εξήγγειλε  ότι το νέο κόμμα διεκδικεί τις πολεμικές αποζημιώσεις από τον πρώτο και δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο , τη διάλυση του ΤΑΙΠΕΔ και τη διαγραφή του χρέους.

Κεντρικοί άξονες της ομιλίας της αποτέλεσαν το δημοψήφισμα του Ιουλίου και η «παρεοκρατία» του Μαξίμου, αναφέροντας ότι αριστερός δεν είναι κανείς επειδή έτσι δηλώνει, ενώ μίλησε για πραξικόπημα το περασμένο καλοκαίρι και σκηνοθεσία εκλογών από τους δανειστές.  Επισήμανε ότι τα κόμματα που βρίσκονται τώρα στη Βουλή  δεν εκφράζουν ούτε κατά το 50% τη βούληση του ελληνικού λαού, όπως αυτή εκφράστηκε από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου,μεταξύ άλλων, κατηγόρησε τους πρώην πολιτικούς της συντρόφους ότι συνθηκολόγησαν και ότι δεν διαφέρουν σε τίποτα από το φθαρμένο και διεφθαρμένο πολιτικό καθεστώς του παρελθόντος, που ενδιαφέρεται μόνο για τη νομή της εξουσίας.«Χαράσσουμε το μέλλον μας χωρίς Τρόικα, χωρίς Κουαρτέτο και χωρίς οποιοδήποτε μνημονιακό μόρφωμα» τόνισε, παρουσιάζοντας τη διακήρυξη του νέου κόμματος, στην οποία η ίδια έβαλε την πρώτη υπογραφή, σηματοδοτώντας, όπως είπε, «την έναρξη της πλεύσης μας προς την ελευθερία».

Όπως ανέφερε, το νέο κίνημα είναι ανοιχτό σε όλους και κάλεσε το λαό να «αγκαλιάσει» την Πλεύση Ελευθερίας,  κάτι που χαρακτήρισε ως πράξη ανυποταγής. Η τέως πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για αγώνα απελευθέρωσης της χώρας, αλλά και για αγώνα «ώστε να μην συμπληρώσει 50ετία το Μνημόνιο, όπως προβλέπεται στο πρώτο Μνημόνιο, αλλά ούτε και επταετία-οκταετία, όπως προβλέπεται στο τρίτο Μνημόνιο».

Μέσω του συμβόλου του νέου κόμματος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έδωσε το πρώτο στίγμα  του ανένδοτου αγώνα που κήρυξε. Τα έξι πανιά του καραβιού σε σχήμα «Δ» συμβολίζουν τις αξίες και διεκδικήσεις του κόμματος: Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Διαφάνεια, Δικαιώματα, Διαγραφή χρέους και Διεκδίκηση γερμανικών οφειλών.

 

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν πολλοί νέοι, καθώς και προσωπικότητες από το χώρο του πολιτισμού και του θεάτρου, όπως ο Χάρης Σώζος, η Βάσια Παναγοπούλου, ο Μανούσος Μανουσάκης, η τηλεκριτικός Ντέπυ Γκολεμά, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Σταθάς, η Ραχήλ Μακρή, η Νάντια Βαλαβάνη, η Αγλαΐα Κυρίτση, αλλά και η ακτιβίστρια που πέταξε την κότα στο Μέγαρο Μαξίμου, Αυγή Βουτσινά.Φυσικά, παρόντες ήταν η μητέρα της κυρίας Κωνσταντοπούλου, δημοσιογράφος Λίνα Αλεξίου και ο πατέρας της, Νίκος Κωνσταντόπουλος.Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο φοιτητής Οικονομικών Σταύρος Παπαϊωάννου, ο οποίος και υπήρξε μέλος της Επιτροπής αλήθειας Χρέους.