Χάος στους προσφυγικούς καταυλισμούς – Νεκρή 17χρονη στο Ελληνικό

954

 

Νεκρή προσφυγοπούλα στο Ελληνικό

Μία 17χρονη πρόσφυγας που διέμενε με την οικογένειά της στον καταυλισμό του Ελληνικού έχασε τη ζωή της , μετά από σύντομη νοσηλεία της στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Η νεαρή Μαχάζ πριν από λίγες μέρες αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Οι γιατροί έκριναν σκόπιμο να την κρατήσουν για νοσηλεία , αλλά οι γονείς με δική τους ευθύνη δεν την άφησαν και την πήραν μαζί τους στον καταυλισμό. Μόλις η υγεία της 17χρονης επιδεινώθηκε , οι γονείς της τη μετέφεραν ξανά στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Οι γιατροί έδωσαν τη μάχη να τη σώσουν στη μονάδα εντατικής θεραπείας, αλλά δεν τα κατάφεραν καθώς η κατάσταση της υγείας της ήταν μη αναστρέψιμη και κατέληξε την Τρίτη το βράδυ.

Κραυγή αγωνίας από τέσσερις δημάρχους για το Ελληνικό

Η κατάσταση βρίσκεται πλέον εκτός ελέγχου στο Ελληνικό, επιβεβαιώνοντας τις αντιδράσεις των δημάρχων της περιοχής, οι οποίοι εκπέμπουν δραματικό σήμα κινδύνου.

Με επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς, οι δήμαρχοι Φαλήρου, Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, επικαλούμενοι κρατικά έγγραφα, όπως την έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, τονίζουν ότι  οι συνθήκες πουο έχουν δημιουργηθεί «εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια»» και προσθέτουν: «Σας εκπέμπουμε την κραυγή αγωνίας μας, την οποία παρακαλούμε να λάβετε υπόψη».

Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «συνεχίζει να αντιμετωπίζει ένα μείζονος σημασίας θέμα χωρίς την απαιτούμενη προετοιμασία και οργάνωση» ενώ εγκαλούν και τον πρωθυπουργό: «Παρά τις επίσημες έγγραφες οχλήσεις μας, δεν έχουμε λάβει εκ μέρους σας κύριε Πρωθυπουργέ καμία απάντηση».

Τονίζουν ότι το πρώην αεροδρόμιο δεν επιτρέπεται να αποτελεί «αποθήκη ψυχών και σωμάτων» καθώς δεν έχει καμία απολύτως προδιαγραφή για ανθρώπινη διαβίωση  για μεγάλο χρονικό διάστημα. Προειδοποιούν τέλος κάθε υπεύθυνο: «Ελπίζουμε να μην έρθει η στιγμή που για όλα αυτά θα αναζητηθούν οι αρμόδιοι για να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, κατηγορούμενοι για παραλείψεις οφειλόμενων ενεργειών τους».

Μαχαιρώματα μεταξύ μεταναστών στο Πολύκαστρο

Στο  κέντρο φιλοξενίας στο Πολύκαστρο, σημειώθηκε ακόμη μία αιματηρή συμπλοκή το βράδυ της Τρίτης. Όλα ξεκίνησαν, όταν, για άγνωστο λόγο, σύροι πρόσφυγες που ζουν στη δομή όπου διαμένουν περίπου 4.000 άτομα, ενεπλάκησαν μεταξύ τους, βγάζοντας μαχαίρια.Από τον καβγά τραυματίστηκε στο λαιμό ένας Σύρος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κιλκίς, όπου και νοσηλεύεται.