Δημιούργησαν τεχνητό δέρμα που καλύπτει τις ρυτίδες!

1364
Αμερικανοί επιστήμονες του Πανεπιστημίου ΜΙΤ ανέπτυξαν τεχνητό δέρμα, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί  πάνω από το φυσικό δέρμα , προσδίδοντάς  του νεανική εμφάνιση.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Nature Materials, επιστήμονες του ΜΙΤ ανέπτυξαν ένα βιομιμητικό φιλμ-δέρμα από το πολυμερές υλικό πολυσιλοξάνη με βάση τη σιλικόνη, το οποίο είναι ελαστικό, ανθεκτικό, αόρατο και ενυδατικό. Εφαρμόζεται πάνω στο φυσικό δέρμα, το προστατεύει και το κάνει πιο σφιχτό.

Η εφαρμογή του γίνεται σε δύο στάδια,καθώς δύο διαδοχικά στρώματα του νέου υλικού σε μορφή κρέμας απλώνονται πάνω στο φυσικό δέρμα, δημιουργώντας ένα αόρατο φιλμ. Κι ενώ το φυσικό δέρμα μπορεί να τεντωθεί έως 180% σε σχέση με το αρχικό μήκος του, το τεχνητό δέρμα φθάνει το 250%, επανερχόμενο στην αρχική κατάτασή του μετά το τέντωμα. Το τεχνητο δέρμα, που αναπνέει κανονικά,  βελτιώνει την κατάσταση του φυσικού δέρματος, προσφέρει καλύτερη ενυδάτωση από τις κρέμες και οδηγεί προσωρινά σε μείωση των ρυτίδων, χωρίς να δημιουργεί οποιαδήποτε δυσφορία.

Πάντως, ορισμένοι δερματολόγοι δηλώνουν επιφυλακτικοί έως ότου φανεί στην πράξη η αποτελεσματικότητα αυτής της ανακάλυψης και αμφιβάλουν κατά πόσο οι καταναλωτές θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν σωστά μόνοι τους στο σπίτι ή θα έπρεπε να απευθυνθούν σε ειδικό.

derma3