Οι γραβάτες του Αλέξη Τσίπρα…

1028

Δεν είναι τρολάρισμα! Ο Αλέξης Τσίπρας φτιάχνει σιγά – σιγά συλλογή με γραβάτες! ΄Ηδη, ο κυβερνητικός του εταίρος Πάνος Καμμένος του έκανε δώρο δύο, κατά την επίσκεψή του την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου : μία κοραλί με άσπρη ρίγα και μία μπλε με κόκκινα και άσπρα σχέδια.

Μάλιστα, την ώρα που του έδινε τις γραβάτες ο Τέρενς Κουίκ σχολίασε: «Είναι στα χρώματα της Γαλλίας!» Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι τις δοκίμασε κιόλας!

΄Εκπληκτος τον κοιτούσε να τις δένει ο Πάνος Καμμένος, για να του εξηγήσει ο πρωθυπουργός: «Εχω κάνει στο Ναυτικό και ξέρω από κόμπους στις γραβάτες». Του υποσχέθηκε μάλιστα ότι τις γραβάτες θα τις φορέσει από τις 24 Μαϊου και μετά.

Μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε πει οτι αν αναδιαρθρωθεί το χρέος θα φορέσει γραβάτα, δήλωση που είχε προκαλέσει ποικίλα σχόλια τόσο σε Αθήνα, όσο και Βρυξέλλες.

Πριν από ένα χρόνο κατά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ματέο Ρέντσι, ο ιταλός πρωθυπουργός είχε φροντίσει να εξοπλίσει κατάλληλα τον έλληνα ομόλογό του για τη στιγμή που θα αποφασίσει να παραβεί τις συνήθειές του και να φορέσει γραβάτα. «΄Εχεις πει ότι θα φορέσεις γραβάτα όταν βρεθεί η τελική λύση για την Ελλάδα. ΄Ετσι, σου κάνω δώρο μία ιταλική, για να είναι η πρώτη που θα βάλεις» , του είχε πει ο Ρέντσι, παρουσιάζοντας τη γραβάτα, μετά το τέλος των κοινών τους δηλώσεων. Ο Αλέξης Τσίπρας την είχε παραλάβει χαμογελαστός και είχε υποσχθεί ότι πράγματι θα τη φορέσει την ημέρα που θα βρεθεί η λύση για το ελληνικό χρέος.

Δώρο γραβάτα είχε κάνει στον έλληνα πρωθυπουργό και ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , όταν συναντήθηκαν στην Άγκυρα. Ο Αλέξης Τσίπρας του είχε πει ότι θα τη φορέσει όταν θα πάνε μαζί στην Κύπρο, μετά την επίλυση του Κυπριακού ζητήματος.