Έφυγε από το χωριό Γέφυρα η οικογένεια του 14χρονου που σκότωσε το φίλο του

1114

Μακριά από το χωριό τους, τη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, μετακόμισε η οικογένεια του 14χρονου που ομολόγησε ότι σκότωσε με μαχαίρι τον συνομήλικο φίλο του.

Μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη, οι γονείς του ανήλικου δράστη ζήτησαν από συγγενείς τους να  μεταβούν στο σπίτι τους και να τους φέρουν τα απαραίτητα πράγματα που χρειάζονταν για να μην επιστρέψουν ξανά στο χωριό. Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος τους, ο οποίος είπε ότι «οι γονείς δεν πρόκειται να επιστρέψουν στο χωριό και θα παραμείνουν δίπλα στο γιο τους. Είναι μια οικογενειακή τραγωδία η οποία τους έχει συγκλονίσει αφού με την οικογένεια του θύματος διατηρούσαν φιλικές σχέσεις».Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, μετακομίζουν σε κοντινή πόλη έτσι ώστε να χαθούν μέσα στο πλήθος και να μην αποτελούν το πρώτο θέμα συζήτησης των επόμενων γειτόνων.

Σημειώνεται ότι ένας από τους περιοριστικούς όρους που επεβλήθη στον 14χρονο είναι να μην του επιτραπεί η προσέλευση στο χωριό και η διαμονή στο σπίτι του.

Το σχολείο στη Γέφυρα παραμένει κλειστό από τη Δευτέρα και οι εξετάσεις των μαθητών θα συνεχιστούν  την  Πέμπτη.

Ψυχολόγοι , οι οποίοι βρίσκονται από την πρώτη μέρα της αποκάλυψης του εγκλήματος στη Γέφυρα, έχουν συμβουλεύσει γονείς και δασκάλους για το πώς να διαχειριστούν αυτή την πρωτοφανή κατάσταση, ενώ κατευθύνσεις έχουν δώσει και στους γονείς του ανήλικου κατηγορούμενου. Αυτό που τους έχουν πει είναι να μην ρωτούν το παιδί για το περιστατικό, όπως και «γιατί το έκανε».