Έκρηξη βόμβας σε σπίτι γνωστού επιχειρηματία στη Βουλιαγμένη

1242

Συναγερμός σήμανε στην Ελληνική Αστυνομία στις 4.00 το πρωί της Πέμπτης, όταν εξερράγη βόμβα σε σπίτι πολύ γνωστού επιχειρηματία στην Βουλιαγμένη. Η βόμβα ήταν μασούρι δυναμίτη και βραδύκαυστο φυτίλι. Πρόκειται για έναν από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες με κέντρα διασκέδασης στη Βουλιαγμένης και καταστήματα εστίασης στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δράστες τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στον εξωτερικό μαντρότοιχο του σπιτιού στην περιοχή της Βουλιαγμένης. Απο την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές και το σημείο αποκλείστηκε αμέσως από αστυνομικούς.

Αξιωματικοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών περισυνέλεξαν τα υπολείμματα και τα εξετάζουν στα εργαστήρια, ενώ αστυνομικοί της ασφάλειας προσπαθούν να βρουν υλικό απο κάμερες ασφαλείας που ίσως να εχουν καταγράψει την ύποπτη κίνηση κάποιων οχημάτων στην περιοχή, κυρίως οχήματα που δεν ανήκουν σε ενοίκους των μονοκατοικιών στην οδό, όπου βρίσκεται το σπίτι του επιχειρηματία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας είπε στους αστυνομικούς, ότι δεν έχει διαφορές με κανέναν και ότι δεν μπορεί να γνωρίζει από που προέρχεται η εντολή, ούτε ποια είναι τα κίνητρα των βομβιστών. Πάντως, οι αρχές προσανατολίζονται στο ενδεχόμενο να πρόκειται για απειλητικό μήνυμα με στόχο τον εκφοβισμό και γι αυτο ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν ήταν μεγάλης ισχύος.