Έλληνες πολίτες στη λίστα θανάτου του ΙSIS

1059

Λίστα θανάτου με 8.138 ονόματα  δημοσιοποίησε στο διαδίκτυο  ομάδα χάκερ που υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος, καλώντας τους υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης να τους σκοτώσουν με μανία. Μεταξύ των επικηρυγμένων περιλαμβάνονται και έλληνες πολίτες.

Η λίστα διανεμήθηκε στο διαδίκτυο από το «United Cyber Caliphate» (UCC) και ζητά από τους ένθερμους οπαδούς του Ισλαμικού Κράτους να τους ακολουθήσουν και να τους σκοτώσουν για να πάρουν εκδίκηση για λογαριασμό των  μουσουλμάνων.

Πρόκειται για μία από τις  μεγαλύτερες λίστες επικηρυγμένων που έχει διακινηθεί από υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους και η πρώτη που περιέχει και ονόματα μη Αμερικανών πολιτών. Τα περισσότερα ονόματα είναι από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τον Καναδά. Στη λίστα περιλαμβάνονται, όπως αναφέρουν οι βρετανικές εφημερίδες «Daily Mirror» και «Mirror»  και ονόματα Ελλήνων.

Στο κάλεσμα θανάτου υπάρχει και μία εικόνα με έναν μασκοφόρο στρατιώτη που είναι οπλισμένος. Στη φωτογραφία υπάρχει το ακόλουθο μήνυμα: «Όλος ο κόσμος δεν μπορεί να σταματήσει το Ισλαμικό Κράτος. Έχετε ταχθεί εναντίον μας. Θα σας σκοτώσουμε όλους μαζί».

Η λίστα  αυτή  με τους επικηρυγμένους του Ισλαμικού Κράτους είναι μία από τις πιο μεγάλες και, όπως  επισημαίνει ο διεθνής Τύπος, είναι η πρώτη που εμπεριέχει ονόματα μη Αμερικανών πολιτών. Οι περισσότεροι στόχοι των τζιχαντιστών βρίσκονται στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, 7.848 στόχοι του Ισλαμικού Κράτους βρίσκονται στις ΗΠΑ, 69 στην Αυστραλία και 312 στον Καναδά. Επιπλέον, στην λίστα περιέχονται και ονόματα από την Ελλάδα, τη Βρετανία, το Βέλγιο, τη Βραζιλία, την Κίνα, την Εσθονία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Γουατεμάλα, την Ινδονησία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, το Ισραήλ, την Τζαμάικα, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Κορέα και τη Σουηδία.