Ελληνική τάρτα με πιπεριές και φέτα

1653

Υλικά συνταγής

  • 1 δόση ζύμη για τάρτες
  • Για τη γέµιση:
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 3-4 ημιλιαστές ντομάτες λαδιού
  • καλά στεγνωμένες και ψιλοκομμένες
  • 250 γραμμ. φέτα κομμένη σε καρέ
  • 3 αυγά
  • 1 κεσεδάκι (200 γραμμ.) γιαούρτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Για την τάρτα: Ετοιµάζουµε και ψήνουµε την τάρτα σύµφωνα με τη βασική ζύμη για τάρτες γλυκές και αλμυρές ή σύμφωνα με την Εύκολη ζύμη τάρτας χωρίς αυγό (για αλμυρές τάρτες)

Για τη γέµιση: Ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά και αφήνουµε το κρεµµύδι και τις πιπεριές να µαραθούν για 8΄-10΄, χωρίς να αλλάξουν χρώµα.

Στρώνουµε τη φέτα στη βάση της ψηµένης τάρτας. Προσθέτουµε τις ψιλοκοµµένες ηµιλιαστές ντοµάτες και τα σοταρισµένα λαχανικά. Πασπαλίζουµε µε το βασιλικό. Χτυπάµε τα αυγά µε το γιαούρτι και το γάλα, να ενωθούν. Αλατοπιπερώνουµε. Περιχύνουµε τα υλικά και ψήνουµε για 35΄, µέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέµα. Ξεφορµάρουµε αµέσως µετά το ψήσιµο.

Η Συμβουλή μου: Καλό είναι να χρησιµοποιούµε ταρτιέρα µε αποσπώµενη βάση για πιο εύκολο ξεφορµάρισµα, για να µη σπάει η τάρτα και να µη νοτίζει. Αφαιρούµε το δαχτυλίδι της ταρτιέρας αµέσως µόλις ψηθεί, για να στεγνώσει και να παραµείνει αφράτη και µπισκοτένια.

Πηγή: argiro