Έρχονται αυξήσεις σε αμόλυβδη, τσιγάρα, ποτά, καφέ!

1265

 

Οι έμμεσοι φόροι που θα επιβληθούν από τον Ιούνιο, οι αυτόματες περικοπές για διόρθωση του ελλείμματος που προτείνει η κυβέρνηση, αλλά και η λύση για το χρέος, κρίνονται στο Εuroworking group που συνεδριάζει σήμερα για να εγκρίνει την ψήφιση των νομοσχεδίων και να αρχίσει να ετοιμάσει το πλαίσιο συμφωνίας για το χρέος.

Κυβέρνηση και εταίροι σβήνουν και ξαναγράφουν τη λίστα των έμμεσων φόρων που θα ψηφιστούν ως τις 24 Μαΐου, καθώς η κυβέρνηση θέλει τώρα να επιβληθεί μεγαλύτερος φόρος στην αμόλυβδη βενζίνη , για να αποφύγει αυξήσεις στο ντίζελ κίνησης και στη συνδρομητική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τα έως τώρα συμφωνηθέντα:

–  Από την 1η Ιουλίου χιλιάδες προϊόντα θα πωλούνται με ΦΠΑ 24% , με αποτέλεσμα  τα νοικοκυριά να χάσουν περίπου 450 εκατ. ευρώ.

– Ο φόρος στην αμόλυβδη θα αυξηθεί έως 8 ή και 10 λεπτά το λίτρο, για έσοδα 200 εκατ. ευρώ, με τη λιανική τιμή να αγγίζει σχεδόν το 1,50 ευρώ.

– Στο πετρέλαιο κίνησης η επιβάρυνση δεν θα ξεπεράσει τα 3 με 4 λεπτά το λίτρο και η μέση λιανική τιμή αναμένεται να περιοριστεί στα περίπου 1,05 ευρώ.

– Μειώνεται ή αποφεύγεται ο φόρος 5% στο Ίντερνετ.

-΄Εχονται αυξήσεις Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης σε τσιγάρα, ποτά, μπύρα.

-Αύξηση και των Τελών Ταξινόμησης

– Επιβάλλεται Ειδικός Φόρος στον καφέ, στα ηλεκτρονικά τσιγάρα και στη συνδρομητική τηλεόραση.

– Ειδικό Τέλος Διανυκτέρευσης 1 ευρώ ανά αστέρι στα ξενοδοχεία και περίπου μισό ευρώ ανά κλειδί στα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

– “Γρίφος” παραμένει η αύξηση του φόρου στα τυχερά παιχνίδια.

Το πακέτο των μέτρων περιλαμβάνει επίσης περικοπές περίπου 350 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο. Πέρα από το “πάγωμα” των προσλήψεων, θα υπάρξει και “πάγωμα” των μισθολογικών προαγωγών σε ένστολους, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς, γιατρούς ΕΣΥ.