Φρίκη από την ιατροδικαστική έκθεση για το 5χρονο που κατασπάραξαν ροτβάιλερ

1132

 

Τα μεγαλόσωμα σκυλιά επιτέθηκαν για να σκοτώσουν! Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι ιατροδικαστές στην  εξέταση που διενεργήθηκε στο άψυχο κορμάκι του 5χρονου αγοριού, το οποίο ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα δέχθηκε επίθεση από σκύλους, ράτσας ροτβάιλερ, σε χωριό έξω από την Κοζάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες , ο 5χρονος έφερε πολλαπλά και σοβαρά τραύματα σε πρόσωπο και τράχηλο, γεγονός που επέφερε και τον τραγικό του θάνατο. Επίσης, τα πολλά δαγκώματα από τα ροτβάιλερ προκάλεσαν ισχυρά τραύματα ακόμα και στα οστά του 5χρονου.

Εναντίον του 72χρονου ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ ο εισαγγελέας Κοζάνης άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και αφέθηκε ελεύθερος. Ο 72χρονος στην κατάθεσή του ισχυρίστηκε ότι τα τρία ροτβάιλερ ήταν κλεισμένα σε ειδικό χώρο στο ημιυπόγειο του σπιτιού του, ενώ τα υπόλοιπα πέντε σκυλιά της οικογένειας ήταν κλεισμένα σε αποθήκη της αγροικίας.Ο συνήγορος του συνταξιούχου δήλωσε ότι ο εντολέας του είναι συγκλονισμένος από το περιστατικό και σημείωσε πως διατηρούσε και φιλικές σχέσεις με την οικογένεια του αγοριού.  Υποστήριξε ότι βρίσκονταν όλοι μαζί στο σαλόνι του σπιτιού του, κάποιος άνοιξε την πόρτα της αποθήκης που βρίσκονταν τα σκυλιά και άκουσαν τις τσιρίδες τρόμου του παιδιού.

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, όταν η μητέρα του παιδιού διασκέδαζε σε φιλικό της σπίτι για την ημέρα του Πάσχα. Εντελώς ξαφνικά, τα δυο σκυλιά,  έριξαν την περίφραξη του χώρου στον οποίο ήταν κλεισμένα και επιτέθηκαν στον 5χρονο, με ιδιαίτερη μανία, καταφέροντάς του δεκάδες δαγκώματα σε ολόκληρο το κορμί του. Το άτυχο αγοράκι, μέσα σε κλίμα πανικού, μεταφέρθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου οι γιατροί έδωσαν αγωνιώδη μάχη για 45 και πλέον λεπτά να το κρατήσουν στη ζωή, αλλά δεν τα κατάφεραν, καθώς το παιδί κατέληξε λίγο αργότερα.

Τον ιδιοκτήτη των σκυλιών ως υπεύθυνο για την τραγωδία «δείχνει»  ο Όμιλος Φίλων Ροτβάιλερ Ελλάδος, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό.

«Θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του μικρού πεντάχρονου αγοριού που χάθηκε τόσο άδικα έπειτα από επίθεση σκύλων, θύμα πρωτίστως της εγκληματικής αμέλειας και ανευθυνότητας του 72χρονου ιδιοκτήτη των ζώων» αναφέρεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται ότι  είναι επιβεβλημένο να γίνει υποχρεωτικό στη χώρα μας, όπως συμβαίνει σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες, το τεστ χαρακτήρα όλων των σκυλιών.