Γυμνοί 6000 εθελοντές πόζαραν για την ειρήνη

1459

Μήνυμα ειρήνης στη Κολομβία, που συγκλονίζεται εδώ και πενήντα χρόνια από ένοπλες συγκρούσεις, έστειλε ο Αμερικανός φωτογράφος Σπένσερ Τιούνικ, διάσημος για τις φωτογραφίες του με πρωταγωνιστές γυμνούς εθελοντές, συντονίζοντας το πρωί της Δευτέρας περισσότερους από 6.000 ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το Κοινοβούλιο της Κολομβίας στην Μπογκοτά .

Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Μπολίβαρ, στο κέντρο της πρωτεύουσας της Κολομβίας, για να ποζάρουν γυμνοί μπροστά από τον φακό του φωτογράφου αψηφώντας το κρύο.«Βρισκόμαστε εδώ, γυμνοί, ήσυχοι, ήρεμοι. Ζούμε μια στιγμή ειρήνης και ηρεμίας μεταξύ μας» περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Κλαούντι Μπαρέντος, μια γυναίκα 40 ετών που συμμετείχε στο καλλιτεχνικό εγχείρημα.

 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο  ο Σπένσερ Τιούνικ εξήγησε ότι ήθελε να μεταδώσει ένα μήνυμα «ισότητα, ειρήνης και ενότητας».
«Η ειρήνη είναι ο παράδεισος. Είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ σε μια χρονική συγκυρία όπου η ζωή αλλάζει χάρη στην ελπίδα ότι μια ειρηνευτική συμφωνία θα υπογραφθεί» τόνισε, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ της κυβέρνησης και των μαχητών των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας.

Οι φωτογραφίες θα εκτεθούν στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της χώρας.