Η πιο εύκολη συνταγή για μακαρονάδα «aglio e olio»

1586

Αυτή είναι η τέλεια συνταγή για εκείνα τα βράδια που γυρνάς σπίτι πεινασμένη και με ελάχιστη ενέργεια για να μαγειρέψεις ή εκείνες τις περιπτώσεις που θέλεις να εντυπωσιάσεις το ταίρι σου φτιάχνοντας κάτι γρήγορο και λαχταριστό, που θα σας γεμίσει αρώματα και ενέργεια. Η chef Claire Thomas μας δίνει τη δική της εύκολη και γρήγορη παραλλαγή της κλασικής aglio e olio ιταλικής συνταγής για μακαρόνια:

Υλικά:

1/2 κουταλάκι καυτερή πιπεριά
1/2 κούπα παρθένο ελαιόλαδο
4 σκουνάκια σκόρδο κομμένα σε λεπτές φέτες
1/4 κούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
250γρ. σπαγγέτι
1 λεμόνι
Πεκορίνο ή παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βάλε το νερό για τα μακαρόνια να βράσει. Βάλε το λάδι, το σκόρδο και την πιπεριά σε ένα βαθύ τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Μαγείρεψε το σκόρδο μέχρι να διαφανίσει, για 2 με 3 λεπτά και έπειτα κλείσε το μάτι.

Μαγείρεψε τα μακαρόνια μέχρι να είναι al dente. Στράγγιξε τα κρατώντας 1 κούπα από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν.

Όταν το λάδι έχει λίγο κρυώσει, πρόσθεσε σε αυτό μισή κούπα από το νερό των μακαρονιών και άσε το ζωμό να δέσει σε υψηλή φωτιά μέχρι να μείνει περίπου το μισό της αρχικής ποσότητας. Πρόσθεσε τα μακαρόνια στο ζωμό ανακατεύοντας ζωηρά για να μην κολλήσουν. Πρόσθεσε και όσον από τον υπόλοιπο ζωμό χρειάζεται μέχρι τα μακαρόνια να είναι πλήρως μαγειρεμένα και να μην κολλάνε.

Ανακάτεψε τέλος τον μαϊντανό, το χυμό από το μισό λεμόνι, το τριμμένο τυρί, λίγο αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με το γούστο σου και σέρβιρε όσο είναι ακόμα ζεστά.

πηγή: MyDomaine