Κεφαλλονιά: Κτήνη Κατέστρεψαν ράμπα για την πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα

1081

Βανδαλισμός ασύλληπτης απανθρωπιάς σημειώθηκε στην παραλία της Σκάλας, στην Κεφαλλονιά, καθώς μόλις μία εβδομάδα μετά την τοποθέτηση της ειδικής ράμπας και του μηχανισμού (Seatrack) που δίνει τη δυνατότητα στα ΑμεΑ να απολαύσουν το θαλάσσιο μπάνιο τους, κάποιοι ανεγκέφαλοι αποφάσισαν να καταστρέψουν την εγκατάσταση, αρπάζοντας ακόμα και τις ξύλινες σανίδες!

«Το βράδυ της Τρίτης, κάποιοι άθλιοι βανδάλισαν το μηχάνημα, τις τουαλέτες για τα ΑμεΑ και έκλεψαν κομμάτια της εγκατάστασης. Είναι ντροπή αυτό που έγινε. Θέλω να πιστεύω ότι οι δράστες δεν είναι συμπατριώτες μας» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο οποίος δεν έκρυψε την οργή του για το περιστατικό.

«Δεν μπορεί να υπάρχει αστυνόμευση στην παραλία όλο το 24ωρο, αλλά όποιος το έκανε αυτό είναι άθλιος. Ποιος άνθρωπος μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο, για να πάρει μερικές σανίδες, μηδαμινής αξίας, από μια τέτοια εγκατάσταση; Η ζημιά που έχει υποστεί το μηχάνημα θα επισκευαστεί άμεσα, αλλά εδώ πρόκειται περί βλακείας. Πρέπει και η τοπική κοινωνία, οι τοπικοί σύλλογοι της Σκάλας να μεριμνήσουν για την προστασία της εγκατάστασης. Η λειτουργία του Seatrack είναι κάτι που μας αφορά όλους» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλλονιάς, ο οποίος έκανε γνωστό ότι θα καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων για την καταστροφή του μηχανήματος.