Eικόνες ντροπής στο Αττικό νοσοκομείο – Σε ράντζα 140 ασθενείς

1151

Τριτοκοσμικές συνθήκες στο νοσοκομείο Aττικόν καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι σε αυτό, δίνοντας στη δημοσιότητα στοιχεία και φωτογραφίες που αποτυπώνουν τη δραματική κατάσταση που επικρατεί σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας.

Οι εικόνες κατά τη διάρκεια της εφημερίας της Τρίτης δείχνουν ράντζα και φορεία στους διαδρόμους. Στην τελευταία εφημερία έγιναν 230 εισαγωγές, εκ των οποίων οι 140 αφορούσαν όχι σε κλίνες αλλά σε ράντζα. Είναι ενδεικτικό ότι στο νοσοκομείο δεν υπάρχουν ούτε σεντόνια, τα λιγοστά δίνονται με το σταγονόμετρο από το νοσηλευτικό προσωπικό που προσπαθεί με κάθε τρόπο να εξυπηρετήσει τους ασθενείς. 

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων, το νοσοκομείο έχει συνεχώς υπερπληρότητα έως  και 130%.  Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων, σε κάθε εφημερία οι νοσηλευτικές πτέρυγες των 35 και των 40 κλινών να δέχονται τουλάχιστον 60 ασθενείς.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του στο σωματείο εργαζομένων: «Εμείς, οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου, αποφασίσαμε να καταγγείλουμε για άλλη μια φορά την αθλιότητα που ζουν οι ασθενείς και οι υγειονομικοί του νοσοκομείου, την επικίνδυνη και εξευτελιστική νοσηλεία των ασθενών μας σε ράντζα και φορεία στους διαδρόμους. Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο υπάρχουν 140 ράντζα και φορεία στους διαδρόμους. Κάνουμε πολλά χρόνια υπομονή. Έχουμε εξαντλήσει όλα τα μέσα (ακόμα και καταθέσεις στον εισαγγελέα), έχουμε επανειλημμένα δημοσιοποιήσει το πρόβλημα, έχουμε τεκμηριώσει επιστημονικά τις επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας. Έχουμε προβεί σε αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις. Έχουμε τη στήριξη όλων των φορέων της περιοχής (σωματείων, δήμων, λαϊκών επιτροπών και λοιπών φορέων)».

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι τα μέτρα πρέπει να είναι: «Άμεση επαναλειτουργία του νοσοκομείου Λοιμωδών πλήρως στελεχωμένου. Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο ΑΤΤΙΚΟ για πλήρη λειτουργία όλων των υποδομών του (χειρουργεία, εργαστήρια, ΜΕΘ, κλειστές νοσηλευτικές πτέρυγες, ΤΕΠ).Μαζικές προσλήψεις και επαναλειτουργία των δομών Π.Φ.Υ. στην περιοχή μας (ιατρεία ΠΕΔΥ, Κέντρου Υγείας Περιστερίου, δημιουργία κέντρων υγείας αστικού τύπου σε κάθε δήμο).»