Λουκέτο έβαλε η «Ηλεκτρονική Αθηνών»- Στο δρόμο 450 εργαζόμενοι

959

Σε πτώχευση οδηγήθηκε η μεγαλύτερη ελληνική αλυσίδα ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών, η «Ηλεκτρονική Αθηνών»,μετά από 66 χρόνια λειτουργίας.

Από σήμερα Πέμπτη και τα 45 υποκαταστήματα της εταιρείας είναι κλειστά και οι 450 εργαζόμενοί της βρίσκονται στο δρόμο, μετά την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου την Τετάρτη να κηρύξει την επιχείρηση σε καθεστώς πτώχευσης.

Σε ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ως σημαντικότερη αιτία της εξέλιξης αυτής την επιβολή των capital controls, τα οποία υπονόμευσαν το σχέδιο αναδιάρθρωσής της και ακύρωσαν στην πράξη οποιοδήποτε σχεδιασμό. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν « να δημιουργηθεί ασφυκτικό πρόβλημα ρευστότητας, να χάνονται μερίδια αγοράς και να αυξάνονται οι ζημίες.΄Ετσι η Ηλεκτρονική , αφού εξάντλησε κάθε δυνατή εναλλακτική λύση, οδηγήθηκε στη σημερινή οδυνηρή απόφαση». Η εταιρεία δεν παραλείπει να αφήσει αιχμές κατά των πολυεθνικών αλυσίδων που δραστηριοποιούνται στη χώρα τονίζοντας ότι « η σημερινή εξέλιξη αφανίζει τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία του κλάδου, τη μόνη που ανταγωνίστηκε ευθέως τις πολυεθνικές, οι οποίες θα είναι και οι μόνες ευνοημένες από αυτή την συγκυρία».

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους της εταιρείας, δεν υπάρχει καμία οφειλή μισθών και εκτιμάται ότι σε περίπου οκτώ μήνες θα λάβουν τις αποζημιώσεις τους.