Νέα στοιχεία –«φωτιά» στο θρίλερ της δολοφονίας της εύπορης Αγραφιώτου

1502

Σε θρίλερ εξελίσσεται η μυστηριώδης δολοφονία της Ελευθερίας Αγραφιώτου, η οποία βρέθηκε άγρια δολοφονημένη στο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ του Αμαρουσίου σχεδόν ένα μήνα μετά από την εξαφάνισή της.

Η Γεωργιανή οικιακή βοηθός της γυναίκας, η οποία εργαζόταν στο σπίτι της τους τελευταίους μήνες και φρόντιζε την άρρωστη μητέρα της, έσπασε της σιωπή της και μέσα από τη φυλακή αποκάλυψε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» στον Alpa μια απίστευτη αλληλουχία γεγονότων που ακολούθησαν την εξαφάνισή της.

Όπως είπε η 30χρονη Ία, τον τελευταίο καιρό η Αγραφιώτου κάθε Τρίτη και Πέμπτη έφευγε από το σπίτι για περισσότερο από μία ώρα, λέγοντας ότι πηγαίνει για φυσικοθεραπεία, αλλά χωρίς να αναφέρει πού πάει ή με ποιον και παρά το γεγονός ότι ερχόταν φυσικοθεραπευτής στο σπίτι για την μητέρα της.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι το τελευταίο διάστημα η γυναίκα ήταν αρκετά νευρική, έκλαιγε συχνά και φαινόταν στεναχωρημένη, ενώ την είχε δει να κυκλώνει στις εφημερίδες και διάφορες αγγελίες εργασίας.

Η οικιακή βοηθός διέψευσε τους ισχυρισμούς του Αλβανού κηπουρού της Αγραφιώτου ότι δεν είχαν καλές σχέσεις και ότι ήθελε να την απολύσει, τονίζοντας πως είχε πολύ καλή σχέση μαζί της, ήταν πολύ ευχαριστημένη και μάλιστα στα γενέθλιά της, της έκανε δώρο και της πρότεινε να της αγοράσει ένα lap top και να της κρατάει τη μηνιαία δόση από το μισθό της.

Η 30χρονη Γεωργιανή εργαζόταν στο σπίτι της Αγραφιώτου τους τελευταίους έξι μήνες, καθημερινά από τις 09:00 – 21:00, εκτός Κυριακής, οπότε και στο διαμέρισμα του Νέου Ηρακλείου πήγαινε το ζευγάρι των Αλβανών που είχε η γυναίκα χρόνια στη δούλεψή της για να φροντίσουν την κατάκοιτη μητέρα της.

Τη μέρα που εξαφανίστηκε η Αγραφιώτου, πριν φύγει από το σπίτι, ρώτησε την οικιακή βοηθό αν έλειπε κάτι από τα καθημερινά ψώνια του σπιτιού και της είπε ότι θα πάει στο Χαλάνδρι για να πληρώσει το λογαριασμό του οξυγόνου της μητέρας της.

Όμως όπως αποδείχθηκε την ίδια μέρα, ο λογαριασμός είχε ήδη εξοφληθεί, μιας και το απόγευμα ήρθε ένας courier και παρέδωσε τις αποδείξεις.

Βλέποντας η 30χρονη ότι περνά η ώρα και δεν επιστρέφει, την πήρε τηλέφωνο, γύρω στις 17:00 – 17:30. Όπως είπε το τηλέφωνο χτύπησε δύο φορές και μετά σαν κάποιος να το έκλεισε. Νομίζοντας ότι πήρε λάθος αριθμό, την ξανακάλεσε, το τηλέφωνο ήταν κλειστό και της άφησε το εξής μήνυμα:  «Κυρία Ελευθερία, είστε καλά;».

Οι ώρες περνούσαν και γύρω στις 21:30, η οικιακή βοηθός κάλεσε και πάλι στο τηλέφωνο της Αγραφιώτου, χωρίς αποτέλεσμα και πήγε απέναντι στο διαμέρισμα των κουμπάρων της για να τους ενημερώσει.

Τότε, η κουμπάρα της Αγραφιώτου της είπε ότι δεν μπορεί να τη βοηθήσει και της έκλεισε την πόρτα κι έτσι ξεκίνησε να την ψάχνει μόνη της, παίρνοντας τηλέφωνο φίλους και γνωστούς.

Την επομένη μάλιστα την αναζήτησε με μια φίλη της σε νοσοκομεία και απευθύνθηκε και στη «Γραμμή Ζωής» για να εκδοθεί Silver Alert.

Τελικά, τη δήλωση εξαφάνισης έκαναν οι κουμπάροι του θύματος, ενώ η οικιακή βοηθός αποκάλυψε πως συχνά μιλούσε στο κινητό της τηλέφωνο και καβγάδιζε με κάποιον. Εντύπωση μάλιστα προκαλεί το γεγονός ότι σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία της 30χρονης Γεωργιανής, η Αγραφιώτου της είχε πει να μη σηκώνει το σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού και να μην ανοίγει την πόρτα του σπιτιού, ακόμα κι όταν ήταν εκείνη εκεί.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της οικιακής βοηθού, ο πρώτος άνθρωπος που μπήκε στο διαμέρισμα της Αγραφιώτου την Παρασκευή 22 Απριλίου, ήταν ο κουμπάρος της, ο οποίος πήρε μαζί του το συμβόλαιο του σπιτιού της Νέας Μάκρης για να βρει το τηλέφωνο της ενοικιάστριας της γυναίκας και να μιλήσει μαζί της.

Την επομένη, ο βαφτισιμιός της Αγραφιώτου πήρε δύο τσάντες με έγγραφα που βρήκε στο δωμάτιο της 69χρονης, όπως επίσης τον φορητό υπολογιστή της και το παλιό της κινητό. Η ίδια μάλιστα βρήκε την τηλεφωνική ατζέντα της 69χρονης και την παρέδωσε στους συγγενείς της.

Η 30χρονη έμεινε στο σπίτι της Αγραφιώτου μέχρι της Κυριακή 24 Απριλίου και εκείνη τη μέρα ακολούθησε τη μητέρα της άτυχης γυναίκας στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε λίγες μέρες πριν πεθάνει.

Πάντως, στην εκπομπή, παρενέβη ο βαφτισιμιός της Αγραφιώτου και είπε πως οι ντετέκτιβ που προσέλαβε του ζήτησαν να τους παραδώσει το lap top του θύματος, τη συσκευή του παλιού κινητού που χρησιμοποιούσε, αλλά και προσωπικά έγγραφα της Ελευθερίας Αγραφιώτου. Η ανησυχία για την τύχη της νονάς του τον οδήγησαν να πάρει από το σπίτι χωρίς να το πολυσκεφθεί τα προσωπικά της στοιχεία, τα οποία χρειάζονταν και για την έκδοση Silver Alert.