Νέο σκάνδαλο ντόπινγκ λίγο πριν τους Ολυμπιακούς του Ρίο!

1061

Στον αποκλεισμό 31 αθλητών από έξι αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο προχώρησε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Όπως ανακοίνωσε μετά την έκτακτη συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου της, η Επιτροπή πραγματοποίησε επανέλεγχο 454 δειγμάτων ούρων που έδωσαν αθλητές, οι οποίοι μετείχαν στους Αγώνες του Πεκίνου το 2008. Οι επαναληπτικοί έλεγχοι, που έγιναν σε συνεργασία με τη WADA, εστίασαν στους αθλητές, οι οποίοι πρόκειται να αγωνιστούν και στο Ρίο και έγιναν με τις πιο πρόσφατες και εξελιγμένες επιστημονικές μεθόδους.

Ως αποτέλεσμα, 31 αθλητές από έξι αθλήματα θα τιμωρηθούν με αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Επίσης, το εκτελεστικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να ξεκινήσουν  αμέσως οι διαδικασίες αποκλεισμού, αφού πρώτα ενημερωθούν οι 12 εθνικές ολυμπιακές επιτροπές, στις οποίες ανήκουν οι αθλητές.

Η ΔΟΕ θα επεκτείνει τους επαναληπτικούς ελέγχους και σε άλλα 250 δείγματα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου του 2012 και αν βρεθούν κι εκεί ντοπαρισμένοι αθλητές, θα αποκλειστούν επίσης από το Ρίο. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στους αθλητές που κέρδισαν μετάλλια στο Πεκίνο και το Λονδίνο, αλλά και στους επιλαχόντες αυτών.