Πορνεία,διακίνηση ανθρώπων και ναρκωτικών στον καταυλισμό της Ειδομένης

1171

Διευρύνονται οι εγκληματικές ομάδες, που εκμεταλλεύονται τους ανυπεράσπιστους και εξαθλιωμένους πρόσφυγες και μετανάστες στον αυτοσχέδιο καταυλισμό της Ειδομένης.

Διακίνηση ανθρώπων, λαθραίων τσιγάρων και ναρκωτικών ήταν μέχρι πρόσφατα τα πιο διαδεδομένα αδικήματα, στα οποία προστέθηκε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ε.Τ.», η πορνεία.

Στην πώληση ναρκωτικών έχουν το πάνω χέρι ομάδες Μαροκινών και Τυνήσιων, στο παρεμπόριο Σύροι και στη διακίνηση προσφύγων και μεταναστών Αφγανοί και Πακιστανοί. Στις εγκληματικές ομάδες προστέθηκε τώρα και η πορνεία με «πρωταγωνιστές» Μαροκινούς και Ιρακινούς, οι οποίοι εκμεταλλεύονται ανυπεράσπιστες μετανάστριες που ζουν μόνες τους στην Ειδομένη. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται ο «Ε.Τ.» πρόκειται για γυναίκες που ξέμειναν στον καταυλισμό και είτε έχουν χάσει το σύζυγό τους, είτε ο άνδρας τους έμεινε πίσω στην πατρίδα τους, είτε ο σύζυγος πρόλαβε να περάσει στην Ευρώπη πριν σφραγιστούν τα σύνορα.

Το κύκλωμα έχει μετατρέψει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, δύο χώρους στην Ειδομένη σε αυτοσχέδιους οίκους ανοχής. Συγκεκριμένα, οι χώροι που χρησιμοποιούνται είναι ένα εγκαταλελειμμένο βαγόνι τρένου και ένα δωμάτιο κτιρίου που τελεί υπό κατάληψη. Τα μέλη του κυκλώματος δίνουν λίγα λεφτά σε εξαθλιωμένες γυναίκες που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα γιατί εξάντλησαν τις οικονομίες τους με αντάλλαγμα την εκπόρνευσή τους. Τα χρήματα που παίρνουν οι δράστες από τον κάθε «πελάτη» ανέρχονται σε 5-10 ευρώ.

Για τη σημερινή κατάσταση στην Ειδομένη οι αστυνομικές Αρχές φέρονται να έχουν πληροφόρηση αλλά δεν έχουν εντολή να επέμβουν. Στην περιοχή βρίσκονται περίπου 25 αστυνομικοί και τρεις διμοιρίες, οι οποίοι κρατούν διακριτική στάση.