Νέο σοκ: Τέλος η επιστροφή φόρου – Θα κατάσχεται υπέρ του ΕΝΦΙΑ

1094

Νέο σοκ περιμένει 1 εκατ. φορολογούμενους που είναι και ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς η εφορία θα συμψηφίσει την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ με την επιστροφή φόρου που θα δικαιούνται οι πολίτες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου».

Εντός του Αυγούστου, που θα γίνει η εκκαθάριση φόρου , θα γίνει ο υπολογισμός των ποσών και θα αφαιρεθούν οι επιστροφές φόρου. Είναι μια διαδικασία που προβλέπεται ,σύμφωνα με την οποία μπορεί να γίνει αυτεπάγγελτος συμψηφισμός όταν υπάρχουν οφειλές.

Η εφορία θα «κατάσχει» την επιστροφή, θα πάρει προκαταβολή τον ΕΝΦΙΑ αφαιρώντας το δικαίωμα από τους πολίτες να πληρώσουν το φόρο ακινήτων σε πέντε δόσεις.

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», για έναν φορολογούμενο που έχει να λάβει επιστροφή φόρου 500 ευρώ και πρέπει να πληρώσει ΕΝΦΙΑ 500 ευρώ, με τον συμψηφισμό ο φορολογούμενος αυτός δεν θα πάρει ποτέ επιστροφή φόρου ενώ θα πληρώσει εφάπαξ και τον ΕΝΦΙΑ.

Αντίστοιχα, για έναν φορολογούμενο με επιστροφή φόρου 500 ευρώ και ΕΝΦΙΑ 700 ευρώ θα παρακρατηθεί το ποσό των 500 ευρώ εφάπαξ, ενώ θα του δοθεί η δυνατότητα να εξοφλήσει τα υπόλοιπα 200 ευρώ σε πέντε δόσεις.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να εισπραχθεί γρηγορότερα φέτος ο ΕΝΦΙΑ απ’ όσους θα δουν πιστωτικό εκκαθαριστικό της εφορίας, αφού η είσπραξη θα γίνει εφάπαξ κι όχι σε πέντε δόσεις.