O σολωμός γίνεται κεφτεδάκι και είναι πεντανόστιμος!

1497

Ο σολωμός είναι ένα πολύ θρεπτικό ψάρι που μπορεί εύκολα να γίνει η βάση για αφράτα κεφτεδάκια σολωμού, που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια. Τα κεφτεδάκια ψήνονται στον φούρνο, οπότε είναι πολύ υγιεινά και διατηρούν όλη τη γεύση τους! Αν τα συνδυάσουμε μάλιστα με μία εξωτική σάλτσα τεριγιάκι ή σάλτσα γλυκού τσίλι, τότε το πιάτο αυτό θα ενθουσιάσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς καλεσμένους σας.

Υλικά

700 γρ. φρέσκο φιλέτο σολωμού
2 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό κρεμμύδι
1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
1 κουταλιά ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
2 φέτες του τόστ
1,5 κουταλάκι αλάτι
λίγο πιπέρι
ξύσμα από μισό λεμόνι
σάλτσα τεριγιάκι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε καλά το φιλέτο του σολωμού από τα κόκαλα και την πέτσα του και το τεμαχίζουμε.

2. Με έναν πολυκόφτη multi θρυμματίζουμε το ψωμί του τοστ.

3. Προσθέτουμε στο multi τον σολωμό, το ψωμί και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την σάλτσα τεριγιάκι.

4. Χτυπάμε καλά για να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και ο αρωματικός κιμάς σολωμού είναι σχεδόν έτοιμος.

5. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 15-20 λεπτά ώστε να σφίξει ο κιμάς του σολωμού.

6. Πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε με λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί.

7. Ψήνουμε στους 175°C για 15′ στον αέρα.

8. Τα απολαμβάνουμε σκέτα ή καλύτερα με σάλτσα τεριγιάκι στα κεφτεδάκια και τα συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι.

 

πηγή: alwayshungry.gr